A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Новини

Дата: від до Скинути

Працівники селищної дитячої бібліотеки організували гру-змагання для найменших відвідувачів під назвою «Щоб козацька слава повік не пропала»

Працівники селищної дитячої бібліотеки організували гру-змагання для найменших відвідувачів під назвою «Щоб козацька слава повік не пропала»

Щоб козацька слава повік не пропала 14 жовтня по-справжньому визначний день в житті українського народу. В цей день в Україні святкують три свята: свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва і День захисника України.  З нагоди відзначення свят, працівники селищної дитячої бібліотеки організували гру-змагання для найменших відвідувачів під назвою «Щоб козацька слава повік не пропала», на яку із задоволенням завітали учні 2 класу закладу освіти №2 разом із класоводом – Шульгою Р.А. Бібліотекарі привітали дітвору зі святами, запропонували короткий історичний екскурс в історію виникнення українських козаків та їх звичаї. Діти з задоволенням відгадували загадки та складали прислів’я. Ну і, звісно ж, взяли участь у козацьких іграх. На початку заходу наші маленькі козаки були поділені на курені: «Соколи» та «Орли», Завдання конкурсної частини свята змусили діток добряче попрацювати. Дві команди завзято змагалися у силі та спритності. Особливо цікаві завдання чекали дітей під час конкурсів «Козацька спритність», «Чоботи-скороходи», «Вправні вершники», «Поїзд»,які дозволили зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби. Хлопчики у змаганні «Сучасний козак», визначали найсильнішого козака в курені, а дівчатка продемонстрували свою обізнаність в кулінарній справі . Не обійшлося і без змагання на влучність «Попади в ціль», адже щоб вийти переможцем з поля бою справжні сміливці мали бути влучними стрілками. За підсумками результатів перемогла, як завжди у козаків - дружба. Захід пройшов жваво і весело, діти отримали багато задоволення, море вражень та невеличкі смачні подарунки.  І, під кінець свята, завідуюча бібліотекою Кравченко Н. запросила всіх познайомитися з книжковою виставкою літератури «Козаку найперше – воля,козаку найперше - честь» про славне минуле та героїчне сьогодення захисників України.        

11:21 12.10.2018

Відбулася робоча нарада для директорів закладів освіти Горностаївської селищної ради

Відбулася робоча нарада для директорів закладів освіти Горностаївської селищної ради

11 жовтня 2018 року відбулась робоча нарада для директорів закладів освіти Горностаївської селищної ради за участі Ляхна Д.В., голови Горностаївської селищної ради, Крижановської В.В., заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів, Шарко Л.Б.,  начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Горностаївського     районного      управління   Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області, Сулімовської А.М., директора Горностаївської філії Херсонського обласного центру зайнятості.     На нараді розглянуто наступні питання. 1. Про початок нового навчального року у закладах освіти Горностаївської селищної ради. Кирпота В.Я., начальник відділу освіти, молоді та спорту Горностаївської селищної ради, члени робочої групи 2. Про роботу груп подовженого дня. Кирпота В.Я., начальник відділу освіти, молоді та спорту Горностаївської селищної ради 3. Про Інструкцію щодо заповнення класного журналу для 1 – 4-х класів закладів освіти.                                                                                                                                                                                           Сіденко Є.Л.                                                                                   Методист з дошкільної освіти                                                                                   КУ «Методичний кабінет» 4. Щодо скорочення тривалості уроку для учнів початкової школи.                                                                   Сіденко Є.Л.                                                                                   Методист з дошкільної освіти                                                                   КУ «Методичний кабінет» 5. Про нову Інструкцію з діловодства для закладів загальної середньої освіти.                                                                   Ковалюк С.М.                                                                   В.о. завідувача КУ «Методичний кабінет» 6. Про проведення конкурсу «Учитель року – 2019». Ковалюк С.М.                                                                   В.о. завідувача КУ «Методичний кабінет» 7. Про атестацію педагогічних працівників. Ковалюк С.М.                                                                   В.о. завідувача КУ «Методичний  кабінет» 8. Відповіді на проблемні питання. 9. Різне.      

16:44 11.10.2018

Працівники Горностаївської селищної центральної бібліотеки організували і провели заходи «Слава козацька»

Працівники Горностаївської селищної центральної бібліотеки організували і провели заходи «Слава козацька»

До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня працівники Горностаївської селищної центральної бібліотеки організували і провели заходи «Слава козацька».

16:38 10.10.2018

Навчання профактивістів  закладів освіти

Навчання профактивістів закладів освіти

26 вересня 2018 р. делегація з десяти голів первинних профспілкових організацій   Горностаївської районної профспілкової організації працівників освіти  у великій залі засідань Будинку профспілок взяли участь у навчанні профактивістів  закладів освіти з усіх міст, районів, ОТГ області. Розпочалося воно з приємних хвилин – нагородження профактиву. Почесною грамотою  Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України нагороджено Єрух В.С. – голову Горностаївської районної профспілкової організації працівників освіти  та  Грамотою Херсонського обкому профспілки працівників освіти Яриніч О.Ф. – голову первинної профспілкової організації Червоноблагодатненського ЗО за високий професіоналізм, плідну роботу щодо захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки. З учасниками семінару зустрівся голова Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок Анатолій Добровольський, який повідомив, про рішення президії облміжпрофради підтримати Всеукраїнську акцію протесту – 9 жовтня 2018 року, заключний етап – 17 жовтня 2018 року – у Міжнародний день боротьби з бідністю – у Києві. Профспілка працівників освіти і науки України планує приєднатися до протестних дій і додала свої вимоги до влади. Голова обласної організації Людмила Кучерява акцентувала увагу на заключенні колдоговорів, внесення до них змін у зв’язку з прийняттям Закону України «Про освіту», використання в роботі норм Закону «Про профспілки, їх права та гарантії діяльності» щодо повноважень виборного органу первинної профспілкової організації. Методист навчально-методичного кабінету академії неперервної освіти Херсонської обласної ради Юрій Гаврилюк провів лекцію, акцентував увагу на використанні прав діяльності Профспілки, дотриманні норм трудового законодавства при звільненні члена Профспілки, роль профоргану при створенні ОТГ, контролю профспілки за веденням трудових книжок, оплатою праці.

15:19 10.10.2018

День людей похилого віку у Козаче-Лагерському старостинському округу

День людей похилого віку у Козаче-Лагерському старостинському округу

    01 жовтня 2018 року Козаче - Лагерський старостинський округ, привітав своїх односельчан пенсіонерів з Днем людей похилого віку.Традиційно зі словами привітання,та найкращими побажанями до людей звернувся в.о старости Козаче - Лагерського старостинського округу Василь Михайлович Гац,та вручив кожному грошовий подарунок в розмірі 100 грн.Для присутніх був організований святковий стіл та концерт. Всі ці заходи були проведені завдяки матеріальній допомозі від спонсорів: благодійний фонд Колихаєв, Ткачик С.С., ФГ "Світанок", Поклад П.П.,та ПП Квакуша Г.В.. Висловлюємо їм щиру подяку.

14:28 05.10.2018

Відзначили свято представників освітянської ниви!

Відзначили свято представників освітянської ниви!

Золота жовтнева пора завжди асоціюється з прекрасним святом – Днем працівників освіти! 03 жовтня в залі селищного будинку культури Горностаївки, вперше за декілька років, вітали представників освіти Горностаївської громади. З найкращими побажаннями до представників педагогічної праці всіх поколінь звернулась начальник відділу освіти, молоді та спорту Горностаївської селищної ради Валентина Яківна Кирпота. Також привітали освітян голова Горностаївської ОТГ Дмитро Валерійович Ляхно, голова районної ради Сергій Григорович Карпеченко та голова районної державної адміністрації Олександр Сергійович Єрохін, побажавши натхнення та успіху в роботі та особистому житті. Завітав з поздоровленням на свято і народний депутат України VII скликання Микола Ілліч Дмитрук, нагородивши педагогів, учні яких показали високі досягнення, грошовою винагородою. Також своїм словом подякував за плідну працю вчителів та побажав успіхів, директор ТОВ "ТД Горностаївський райагрохім" Юрій Михайлович Васильєв. Під час урочистостей було нагородженно ряд підприємців та організацій, що неодноразово допомагали закладам освіти громади. Порадували своїми виступами гості з Верхнього Рогачика, створивши приємну атмосферу в залі, за що Горностаївська селищна рада вдячна колективам Верхньорогачинського районного будинкукультури. Слід також звернутись зі словами подяки до керівника музею "Баби Даші", депутата Горностаївської селищної ради Олени Миколаївни Ташкінової, яка організувала в холі будинку культури справжню виставку шкільного приладдя минулих років та безліч раритетних фото, які приємно здивували гостей свята.

08:30 05.10.2018

Турнір книголюбів

Турнір книголюбів

Як музикант не може жити без того,  щоб не брати до рук свого улюбленого інструмента,  так мисляча людина не може жити  без перечитування улюблених книжок.  В.Сухомлинський

13:30 02.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь