A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Новини

Дата: від до Скинути

100 – РІЧЧЯ ПЕРШИХ ПОШТОВИХ МАРОК В УКРАЇНІ

100 – РІЧЧЯ ПЕРШИХ ПОШТОВИХ МАРОК В УКРАЇНІ

З нагоди святкування 100 – річчя перших поштових марок в Україні в читальній залі КУ «Горностаївська селищна центральна бібліотека» діє філателістична виставка марок, люб’язно надана філателістом – любителем Чистик Галиною Іванівною.

16:07 18.09.2018

У Козачелагерській сільській бібліотеці разом з учнями 2 класу  проведено бібліотечний урок на тему: «Українська народна творчість: пісні – заклички»

У Козачелагерській сільській бібліотеці разом з учнями 2 класу проведено бібліотечний урок на тему: «Українська народна творчість: пісні – заклички»

13.09.2018 р. бібліотекарем Козачелагерської сільської бібліотеки - філії Чміль Т.В. разом з учнями 2 класу (класним керівником Шевчук М.А.) проведено бібліотечний урок на тему: «Українська народна творчість: пісні – заклички». Метою заходу є розширення пізнавальних знань дітей про усну народну творчість та любов до національного надбання, шанобливе ставлення до історії свого краю.

16:09 17.09.2018

Відбувся VIII районний фестиваль народної творчості «Каховський вернісаж»

Відбувся VIII районний фестиваль народної творчості «Каховський вернісаж»

Восьмого вересня 2018 року в м.Каховка відбувся VIII районний фестиваль народної творчості «Каховський вернісаж». У якому прийняли участь і представники нашого селищного Будинку культури, зразкова вокальна студія «Ластівочка» та народний вокальний гурт «Заспів». Бурхливими оплесками жителі Каховки вітали після виступів Юрія Волобуєва, Антона Лютнєва та Лізу Карпеченко і звісно ж  гурт «Заспів», що запалив усіх присутніх своїми співом та танцями. Глядачі одностайно визнали Горностаївців одними з кращих, бо довго на площі перед Каховським районним Будинком культури не стихали вигуки «біс» та «браво»! Наші учасники художньої самодіяльності вкотре підтвердили свій професіоналізм та рівень виконавської майстерності, за що отримали дипломи та цінні подарунки.

13:02 13.09.2018

День фізичної культури і спорту України у Горностаївській громаді

День фізичної культури і спорту України у Горностаївській громаді

Щороку в другу суботу вересня Україна відзначає День фізичної культури і спорту. Це особливе свято, яке об’єднує усіх хто товаришує із гантелями і скакалкою, хто займається фізкультурою і спортом заради здоров’я. Фізична культура та спорт займають важливе місце в житті мешканців нашого району. Працівники стадіону доклали багато зусиль, щоб підготувати спортивну арену до свята. Урочисто майорів жовто-блакитний прапор, спортивні майданчики були добре підготовлені, звучала весела музика, встановлено батути для дітей та й погода цього дня тільки сприяла проведенню свята. Після шикування учасників зі вступним словом до них звернувся селищний голова Ляхно Д.В., який привітав усіх присутніх зі святом та побажав міцного здоров’я, нових рекордів і спортивних успіхів на благо України. З нагоди професійного свята, за особистий внесок у популяризацію фізичної культури та спорту в громаді, активну життєву позицію вручив грамоти Горностаївської ОТГ Горобцю І.К., Нікіфорову О.Г., Шептуну В.О., Кітченко М.Г.; за спонсорську допомогу відзначив Луговця В.І., Васильєва Ю.М., Фесину В.О., Ганзюка С.М.. Поляка С.М., представника благодійної організації «Благодійний фонд Ігоря Колихаєва» Рудю В.С. Продовжили свято спортивні змагання з футболу. Цього року започатковано проведення кубка з футболу з-поміж аматорських команд на приз Почесного працівника фізичної культури та спорту України Горобця І.К. За право здобути кубок боролося 5 команд: це дві команди з смт. Горностаївка, команди із сіл Червона Поляна та Каїри ( «Еммануїл Фарм») та гості із Великої Лепетихи. Ігри проходили в захопливій боротьбі. Відчувалося нервове напруження гравців. Але це не завадило їм продемонструвати майстерність, виявити неабияку жагу до перемоги. Гра тримала в напрузі не тільки гравців, а й уболівальників команд. У фіналі за звання Чемпіона змагалися команди Горностаївської ОТГ та Великої Лепетихи. З перших хвилин було помітно, що суперники варті одне одного й боротьба буде цікавою. В гострому поєдинку з рахунком 3:0 перемогу здобула команда із Горностаївської ОТГ. І це дуже гарний подарунок для горностаївців. Ми вас вітаємо і дякуємо за гру! Всі бажаючі прийняли участь в змаганнях з шашок, шахів, настільного тенісу, підтягуванні на поперечені, армреслінгу. Юні спортсмени змагалися у змаганнях «Веселі старти». Судді визначили найкращих учасників, яким вручено грамоти, медалі та подарунки від відділу культури, освіти та спорту районної державної адміністрації та селищної ради. Спортивне свято закінчено, але нехай спорт завжди супроводжує кожного з нас повсякдень, нехай результати покращуються раз від разу і приносять не тільки задоволення, а й вагомі нагороди.

15:09 10.09.2018

Проведено народознавчий урок «Традиції та звичаї рідного краю»

Проведено народознавчий урок «Традиції та звичаї рідного краю»

Бібліотекарями комунальної установи «Горностаївської селищної центральної бібліотеки» разом з учнями 7 – Б класу Горностаївського закладу повної загальної середньої освіти № 1 імені Героя Радянського Союзу Цвіка С.С. Горностаївської селищної ради Херсонської області на базі Горностаївського етнографічного музею «Світлиця баби Даші» разом з музейним працівником Ташкіновою О.М. в межах щорічної Херсонської обласної національно-патріотичної акції "Ми - українці" проведено народознавчий урок «Традиції та звичаї рідного краю». Присутні дізналися, що український народ має багату культуру, величезний скарб який складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них — світовідчуття та світосприймання нашого народу.

14:00 07.09.2018

Розпочали роботу 10 перших класів закладів освіти Горностаївської ОТГ відповідно до концепції «Нова українська школа»

Розпочали роботу 10 перших класів закладів освіти Горностаївської ОТГ відповідно до концепції «Нова українська школа»

         З 01 вересня 2018 року на базі закладів загальної середньої освіти Горностаївської селищної об’єднаної територіальної громади розпочали роботу 10 перших класів, у яких нараховується 137 здобувачів освіти.

15:42 04.09.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь