A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Новини

Дата: від до Скинути

Пам'яті Т.Г.Шевченка

Пам'яті Т.Г.Шевченка

       Щороку в березні місяці в Горностаївському ясла-садку №1 «Малятко» проходить тиждень вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка. Ці заходи проводяться з метою виховання любові, пошани до творчості великого поета, розширення знань дітей про життя українського народу. З метою популяризації творчої спадщини поета, активізації патріотичного виховання дітей протягом тижня були проведені різноманітні заходи: цикл занять «Мудрість Шевченкового слова», бесіди «Т.Шевченко художник та поет». Вихованці старшої групи мали можливість почути пісні покладені на слова великого поета, діти декламували поетичні твори, співали пісні. Кульмінацією тижня вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка була розвага «Вінок слави - Кобзареві».

13:23 14.03.2018

У селищному будинку культури відбувся святковий концерт присвячений Міжнародному Жіночому Дню 8 Березня

У селищному будинку культури відбувся святковий концерт присвячений Міжнародному Жіночому Дню 8 Березня

Вчораі, 6 березня, в селищному будинку культури звучали слова привітання для жінок Горностаївки від керівництва району та селища. Були вручені грамоти та подяки жінкам, які своєю наполегливою працею прославляють Горностаївщину. Зі сцени окрім привітань звучали вірші, лунали пісні від вокальних колективів, місцеві танцюристи порадували запальними танцями. Кожна жінка залишилася з маленьким подарунком, оскільки організатори концертної програми подарували кожній жінкі, яка завітала на концерт квітку.

08:42 07.03.2018

Привітали з 90-річним ювілеєм

Привітали з 90-річним ювілеєм

Днями свій 90-річний день народження зустрів малолітній в’язень, жертва нацизму, ветеран праці Анатолій Абрамович КАЦ. Тому  до оселі іменинника особисто завітали керівники району та громади - голова районної ради Сергій Карпеченко, голова райдержадміністрації Олександр Єрохін, Горностаївський селищний голова Дмитро Ляхно та голова районної ради ветеранів Світлана Стадник.  На адресу ювіляра прозвучали теплі та зворушливі вітанння. За активну роботу з патріотичного виховання молоді ювіляра відзначили грамотою, подарували квіти та, за традицією, вовняну ковдру. Щиро привітавши, посадовці поспілкувалися з ветераном-іменинником та його родиною. Анатолій Абрамович охоче розповідав про свій життєвий шлях, про те, як під час другої світової війни малолітнім хлопцем потрапив до концтабору «Майданек» у Польщі, поділився спогадами про свої щедро насичені подіями післявоєнні роки.  Слід сказати, що ветеран, не зважаючи на свій поважний вік, не втратив життєвого оптимізму і залюбки спілкувався. І на прохання гостей заспівав свою коронну пісню «Нас все меньше и меньше, нас так мало осталось...» І справді, тих, хто пройшов крізь пекло війни, пізнав тяготи концтаборів, відчув на собі голод і холод, залишилося зовсім мало. Разом з тим поколінням ветеранів відходить в минуле і наша історія. Безперечно, від нас багато залежить, чи навчимо ми нинішнє покоління дбайливо ставитися до історичної пам’яті та передавати її наступним. А поки ще є живі ветерани війни та праці – є можливість з ними спілкуватися і вдихати історію з перших вуст. Джерело: Любов РУДЯ

16:20 05.03.2018

Участь в огляд-конкурсі

Участь в огляд-конкурсі

Комунальна установа «Методичний кабінет Горностаївської селищної ради Херсонської області» інформує, що шість закладів дошкільної освіти Горностаївської ОТГ прийняли участь у щорічному огляді-конкурсі на кращий стан фізичного виховання (далі-Конкурс) (я/с»Буратіно», я/с «Теремок», я/с №1 «Малятко», я/с№2 «Квіточка», д/с «Золота рибка», я/с «Сонечко» ).

09:38 02.03.2018

За участю селищного голови Ляхна Д.В., відбулася інформаційна зустріч керівництва КП «Горностаївський селищний ринок»  з підприємцями

За участю селищного голови Ляхна Д.В., відбулася інформаційна зустріч керівництва КП «Горностаївський селищний ринок» з підприємцями

Вчора, 28.02.2018 року за участю селищного голови Ляхна Д.В., відбулася інформаційна зустріч керівництва КП «Горностаївський селищний ринок» (директор Ганзюк С.М.) з підприємцями, які здійснюють свою діяльність на території селищного ринку. Під час зустрічі підприємці ставили керівництву КП «Горностаївський селищний ринок» цікаві їм запитання та отримували на них відповіді. Крім того, директор комунального підприємства Ганзюк С.М. прозвітував про результати своєї роботи перед підприємцями за 2017 рік.

14:42 01.03.2018

Гідно підтвердили звання «народний»

Гідно підтвердили звання «народний»

«Гідно підтвердили звання «народний»» Щороку творчі колективи закладів культури звітують про свої досягнення перед оглядовою комісією обласного Центру народної творчості . В цьому році звітували на підтвердження звання « народний»(« зразковий») народний ансамбль народної пісні « Заспів» ( керівник В.Єльцова) Горностаївського СБК, зразкова вокальна студія « Ластівочка» ( керівник заслужений працівник культури Л.Хоменко) Горностаївського СБК. Ансамбль народної пісні « Вербиченька» ( керівник Л.Ільчук) Великоблаговіщенської філії Горностаївського СБК також прийняв участь у звітному концерті і представив концертну програму на присвоєння звання «народний». Звіт творчих колективів проходив у незвичній манері, не традиційно для широкого загалу на великій сцені , а камерно , в робочій атмосфері з наданням методичної допомоги членами оглядової комісії. Спеціалістами Херсонського ОЦНТ відзначено дуже високий професійний рівень «Заспіву» та «Ластівочки», які мають звання «народний» понад десять років, співають потужний репертуар та володіють вмінням «відчувати сцену і глядача». Вразили високим рівнем виконавської майстерності, гарними колоритними костюмами учасники самобутнього аматорського колективу «Вербиченька» з Великої Благовіщенки. Кожен творчий колектив продемонстрував свою «родзинку», яка відрізняє всі колективи один від одного . Завдяки своїй кропіткій праці вони отримали визнання від свого глядача, який чекає своїх улюбленців на кожному концерті.  Цікаво зазначити, що творчий звіт всіх трьох  колективів пройшов легко, на творчому підйомі, оскільки  «Заспів», «Вербиченька» та «Ластівочка» активні учасники майже всіх обласних пісенних заходів, де презентують свою творчість . Тому, за підсумками огляду гідно підтвердили звання «народний» «заспівчани» та «ластів’ята», а «Вербиченьку» представлено на присвоєння звання «народний» на черговому засіданні колегії  департаменту культури обласної державної адміністрації. Горностаївська громада багата ще двома яскравими творчими колективами, які мають звання «народний» - це народний ансамбль народної пісні «Жайвір» Ольгинської філії та народний вокальний ансамбль « Зорянка» Горностаївського СБК. З об’єктивних причин цим творчим колективам підтвердження звання і творчий звіт перенесено на осінь 2018 року. Як зазначила провідний спеціаліст обласного Центру народної творчості  Розум В.І.: «Горностаївцям можна позаздрити, оскільки маючи менше народних колективів в порівнянні з іншими районами, їхні колективи самобутні і найкращі в своєму творчому напрямку. А дитяча вокальна студія «Ластівочка» взагалі єдина в області і має рівень майстерності на три щаблі вищий , ніж  дитяча вокальна студія в м.Миколаєві при обласному Палаці молоді». Народний ансамбль народної пісні « Заспів» ( КЗ «Горностаївський СБК»)

11:04 28.02.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь