A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Гідно підтвердили звання «народний»

Дата: 28.02.2018 11:04
Кількість переглядів: 857

«Гідно підтвердили звання «народний»»

Щороку творчі колективи закладів культури звітують про свої досягнення перед оглядовою комісією обласного Центру народної творчості . В цьому році звітували на підтвердження звання « народний»(« зразковий») народний ансамбль народної пісні « Заспів» ( керівник В.Єльцова) Горностаївського СБК, зразкова вокальна студія « Ластівочка» ( керівник заслужений працівник культури Л.Хоменко) Горностаївського СБК. Ансамбль народної пісні « Вербиченька» ( керівник Л.Ільчук) Великоблаговіщенської філії Горностаївського СБК також прийняв участь у звітному концерті і представив концертну програму на присвоєння звання «народний».

Звіт творчих колективів проходив у незвичній манері, не традиційно для широкого загалу на великій сцені , а камерно , в робочій атмосфері з наданням методичної допомоги членами оглядової комісії. Спеціалістами Херсонського ОЦНТ відзначено дуже високий професійний рівень «Заспіву» та «Ластівочки», які мають звання «народний» понад десять років, співають потужний репертуар та володіють вмінням «відчувати сцену і глядача». Вразили високим рівнем виконавської майстерності, гарними колоритними костюмами учасники самобутнього аматорського колективу «Вербиченька» з Великої Благовіщенки.

Кожен творчий колектив продемонстрував свою «родзинку», яка відрізняє всі колективи один від одного . Завдяки своїй кропіткій праці вони отримали визнання від свого глядача, який чекає своїх улюбленців на кожному концерті.

 Цікаво зазначити, що творчий звіт всіх трьох  колективів пройшов легко, на творчому підйомі, оскільки  «Заспів», «Вербиченька» та «Ластівочка» активні учасники майже всіх обласних пісенних заходів, де презентують свою творчість . Тому, за підсумками огляду гідно підтвердили звання «народний» «заспівчани» та «ластів’ята», а «Вербиченьку» представлено на присвоєння звання «народний» на черговому засіданні колегії  департаменту культури обласної державної адміністрації.

Горностаївська громада багата ще двома яскравими творчими колективами, які мають звання «народний» - це народний ансамбль народної пісні «Жайвір» Ольгинської філії та народний вокальний ансамбль « Зорянка» Горностаївського СБК. З об’єктивних причин цим творчим колективам підтвердження звання і творчий звіт перенесено на осінь 2018 року.

Як зазначила провідний спеціаліст обласного Центру народної творчості  Розум В.І.: «Горностаївцям можна позаздрити, оскільки маючи менше народних колективів в порівнянні з іншими районами, їхні колективи самобутні і найкращі в своєму творчому напрямку. А дитяча вокальна студія «Ластівочка» взагалі єдина в області і має рівень майстерності на три щаблі вищий , ніж  дитяча вокальна студія в м.Миколаєві при обласному Палаці молоді».

Фото без описуНародний ансамбль народної пісні « Заспів» ( КЗ «Горностаївський СБК»)

 

Фото без описуАнсамбль народної пісні « Вербиченька» (Великоблаговіщенська філія Горностаївського СБК)

 

Фото без описуЗразкова дитяча вокальна студія «Ластівочка» (КЗ «Горностаївський СБК»)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь