A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Привітали з 90-річним ювілеєм

Дата: 05.03.2018 16:20
Кількість переглядів: 896


Днями свій 90-річний день народження зустрів малолітній в’язень, жертва нацизму, ветеран праці Анатолій Абрамович КАЦ. Тому  до оселі іменинника особисто завітали керівники району та громади - голова районної ради Сергій Карпеченко, голова райдержадміністрації Олександр Єрохін, Горностаївський селищний голова Дмитро Ляхно та голова районної ради ветеранів Світлана Стадник. 
На адресу ювіляра прозвучали теплі та зворушливі вітанння. За активну роботу з патріотичного виховання молоді ювіляра відзначили грамотою, подарували квіти та, за традицією, вовняну ковдру.
Щиро привітавши, посадовці поспілкувалися з ветераном-іменинником та його родиною. Анатолій Абрамович охоче розповідав про свій життєвий шлях, про те, як під час другої світової війни малолітнім хлопцем потрапив до концтабору «Майданек» у Польщі, поділився спогадами про свої щедро насичені подіями післявоєнні роки. 
Слід сказати, що ветеран, не зважаючи на свій поважний вік, не втратив життєвого оптимізму і залюбки спілкувався. І на прохання гостей заспівав свою коронну пісню «Нас все меньше и меньше, нас так мало осталось...»
І справді, тих, хто пройшов крізь пекло війни, пізнав тяготи концтаборів, відчув на собі голод і холод, залишилося зовсім мало. Разом з тим поколінням ветеранів відходить в минуле і наша історія. Безперечно, від нас багато залежить, чи навчимо ми нинішнє покоління дбайливо ставитися до історичної пам’яті та передавати її наступним. А поки ще є живі ветерани війни та праці – є можливість з ними спілкуватися і вдихати історію з перших вуст.
Джерело: Любов РУДЯ

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь