A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Новини

Дата: від до Скинути

Хто Шевченка прочитав,той багатий серцем став

Хто Шевченка прочитав,той багатий серцем став

Літературне свято до дня народження Тараса Шевченка зібрало в Новоолешківській сільській бібліотеці своє коло юних поціновувачів творчості славетного Кобзаря. Переглянули відео "Тарасове дитинство", слухали вірші Шевченка та пісні на його слова у виконанні дітей, ознайомилися з виставкою-експозицією "Тарасовими шляхами", взяли участь у літературній вікторині "Кращий знавець життя і творчості Т. Шевченка". Переможцями стали Софія Кондратюк та Даша Бондаренко. По закінченні свята діти жваво коментували побачене й почуте за спільним солодким столом.

09:16 10.03.2020

"Я дівчинка,я жінка,я просто українка"

"Я дівчинка,я жінка,я просто українка"

Прийшла весна,прийшло і свято Всіх наших мам, сестер, бабусь. Яскравих квітів так багато І всі їх матерям несуть. Весна...лагідна,загадкова,тендітна.Вона приходить до нас з першим своїм місяцем, приносить тепло та дзвінкі краплинки, з'являються перші весняні квіти. Саме в цю пору відзначають жіноче свято-8 березня. З нагоди цього чудового свята в селищній дитячій бібліотеці відбувся літературно-ігровий віраж "Я дівчинка,я жінка,я просто українка" для учнів 5-го класу ЗО. Ведуча заходу, Наталія Кравченко привітала всіх присутніх з жіночим днем та з настанням весни,кожен день якої є чарівним святом природи та душі. А потім на дітлахів чекали цікаві конкурси та розваги такі,як : "Весняні квіти","Слова любові і ніжності про маму","Гарний бант", "Почепи яблука","Факельна хода" та інші. Вони супроводжувалися безперервними жартами та сміхом. Захід пройшов жваво і весело,діти отримали багато задоволення,море вражень та невеличкі смачні подарунки. До свята в книгозбірні було презентовано книжково-ілюстровану виставку "Букет із ніжних почуттів".

09:15 10.03.2020

Народознавче свято «Ой, Масниця прийшла, Весну нам принесла»

Народознавче свято «Ой, Масниця прийшла, Весну нам принесла»

Народознавче свято «Ой, Масниця прийшла, Весну нам принесла» підготувала бібліотекар Новоолешківської сільської бібліотеки спільно з сільським клубом. Бібліотекар Кондратюк Тамара розповіла про традиції святкування свята Масниці. Господиня свята (Бережна Тетяна), Зима (Бондаренко Даша), бешкетники: Лісовик (Лодига Нікіта),Баба Яга (Бондаренко Віолета), Весна (Кондратюк Софія), та діти зробили свято веселим – з піснями, частівками, танцями , та цікаво – пізнавальним. А ще свято було дуже смачним. Гостей свята частували пирогами, млинцями, налисниками з сиром та сметаною. По закінчені заходу водили хоровод навколо Масниці ,а потім опудало спалили.

15:21 05.03.2020

Розважально - пізнавальна програма «Жителі країни Мурляндіі»

Розважально - пізнавальна програма «Жителі країни Мурляндіі»

Про котів пишуть вірші, оповідання, знімають кіно, мультфільми… Ці милі та ласкаві тварини давно стали домашніми улюбленцями. Любов до них виявилася настільки сильною, що для пухнастиків навіть окреме свято вигадали - Всесвітній день котів. А відзначається він щороку 1 березня, в перший день весни. Тож не стояла осторонь цієї події і Новоолешківська бібліотека - організували для школяриків веселу розважально - пізнавальну програму «Жителі країни Мурляндіі». Саме в цей котячий день, 1 березня, в народознавчій світлиці при бібліотеці зібралася весела та гамірлива компанія дітлахів. Гостей свята чекали розваги та цікава інформація про пухнастих домашніх улюбленців. Ведуча заходу, бібліотекар Кондратюк розповіла присутнім про незвичайні властивості кішок та їхню відданість господарям. Далі маленьким шанувальникам вусатих та хвостатих створінь було запропоновано ознайомитися з книжковою виставкою-інсталяцією «Хто сказав няв?». Багато позитивних емоцій викликав у дітей перегляд кумедного відео «Веселі кошенята». Звучали в цей день в бібліотеці вірші та пісні, присвячені пухнастим красуням. Зазвичай, радісні свята не обходяться без танців, тому під веселу дитячу пісню «Котику-мурчику» діти танцювали, відгадували загадки, а потім грали в гру «Кішки-мишки». Веселі посмішки та гарний настрій панував протягом усього заходу, а побачене й почуте напевне ж послугує для примноження доброти в дитячих серденьках.

16:56 03.03.2020

«Кішка смугаста,руда і пухнаста»

«Кішка смугаста,руда і пухнаста»

1 березня, у перший день весни, відзначається Міжнародний день котів. Ці милі та ласкаві тварини давно стали домашніми улюбленцями. Про котів пишуть книги, вірші, оповідання, знімають кіно, мультфільми…      

16:48 03.03.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь