A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Податкова знижка: «гарячі» питання від платників

Дата: 29.12.2020 08:26
Кількість переглядів: 367

Фото без опису

Вчора начальник Горностаївської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олександр Ковальов провів сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», під час якого доступно розповів місцевим жителям про умови отримання податкової знижки.

          Відповіді на актуальні запитання пропонуємо Вашій увазі.

          Питання: Я сплатив за навчання дитини через Приват 24. Чи треба завіряти електронну квитанцію печаткою банку, щоб скористатися правом податкової знижки?

          Відповідь: Якщо сплату здійснено через банківський сервіс «Інтернет-банкінг», то роздрукована електронна квитанція, яка містить обов’язкові реквізити електронного розрахункового документа, є підтвердним документом понесених платником податку витрат при реалізації ним права на податкову знижку, тому печаткою банку вона не завіряється.

          Питання: Чи можна подати декларацію на податкову знижку, якщо за навчання студента сплатила рідна тітка?

Відповідь: Фізична особа має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення (п.п.166.3.3 п. 166.3 ст. 166 ПКУ). Члени сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення: батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені.

          Питання: Якщо студент навчається на військовій кафедрі, чи можна отримати податкову знижку?

          Відповідь: Платник податку має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення. Однією зі складових структури вищої освіти є кафедра військової підготовки, яка проводить підготовку курсантів (слухачів, студентів) для подальшої служби на посадах сержантського, старшинського, офіцерського або начальницького складу у військових формуваннях. Військова підготовка проводиться, зокрема, для надання фізичним особам платних послуг у галузі вищої освіти, пов’язаних з військовою підготовкою, для забезпечення реалізації права таких осіб на рівні можливості у виборі професії шляхом здобуття додаткових знань, умінь і навичок, необхідних для майбутньої професійної діяльності. Отже, платник податку, який навчається на військовій кафедрі навчального закладу, є здобувачем професійної військової освіти, тому має право на податкову знижку у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року на суму витрат, понесених ним на користь закладу освіти за навчання на військовій кафедрі.

          Питання: Яким чином подається декларація про майновий стан і доходи в умовах карантину?

          Відповідь: Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подання податкової декларації про майновий стан і доходи: особисто або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

У зв`язку з заходами, спрямованими на запобігання виникнення коронавірусної хвороби (COVID-19) та попередженням інфікування і поширення вірусних інфекцій, пропонуємо громадянам Горностаївщини, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан та доходи за 2019 рік, утриматися від відвідування податкової інспекції та подати декларацію засобами електронного зв’язку. Подати декларацію про майновий стан і доходи платникам в умовах карантинних заходів доречно через Електронний кабінет платника https://cabinet.tax.gov.ua (з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг).

                                                                        Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь