A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

МЕНЮ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ МАЄ ВІДПОВІДАТИ СТАНДАРТАМ БЕЗПЕКИ ТА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ – ПРО ЦЕ ЗАЗНАЧАЛИ НА СПІЛЬНІЙ НАРАДІ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА ТА ОСВІТЯНИ ГРОМАДИ

Дата: 07.02.2022 17:09
Кількість переглядів: 439

Із 1 січня поточного року у закладах освіти Горностаївської селищної ради організація харчування відбувається відповідно до нових стандартів. Оновлене меню розподіляється на тижневе та сезонне. Наразі маємо меню зимове - діти вже мали змогу спробувати страви. На часі – складання меню весняного, бо ж уже з березня на столах учнів та дошкільнят мають з’явитися сезонні овочі. Особливості складання та погодження весняного меню обговорили того тижня на семінар-нараді працівники Горностаївського управління Держпродспоживслужби, відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради та директори з медичними сестрами закладів освіти громади.

Насамперед начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Горностаївського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області Любов Шарко подякувала освітянам громади, що своєчасно склали нове меню, адже загалом в області тільки 96 відсотків закладів освіти перейшли на нові стандарти харчування. Через це Херсонщина входить у п’ятірку областей, які своєчасно не розпочали з 1 січня харчування дітей відповідно до постанови Кабміну № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” (зі змінами). Також наголосила, що ця постанова - основний документ, яким потрібно керуватися під час складання весняного меню.

Начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Валентина Кирпота та начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Любов Шарко висловили одностайну думку, що, зважаючи на хвилю відгуків батьків щодо страв за новими нормами та стандартами, потрібно здійснити моніторинг: які страви смакують дітям, а які ні, й внести до весняного меню деякі зміни, звісно, на скільки це дозволяють вимоги постанови Кабміну № 305. І головне – співпрацювати з батьками, доносити до них інформацію щодо страв та чи подобаються вони дітям. Та й батькам варто усвідомити, що реформа харчування в закладах освіти триває, і, хотілося б цього чи ні - меню змінилося. Тож потрібно спільно докласти максимум зусиль, щоб меню було безпечним та відповідало нормам здорового харчування. І розпочинати формувати смакові уподобання дітей варто у сім’ї.

Зважаючи на збільшення захворюваності на коронавірусну інфекцію, зокрема й з-поміж дітей, зупинилися присутні на питаннях дотримання карантинних заходів у закладах освіти. Окрім того, обговорили деякі моменти освітнього процесу, зокрема інклюзивного навчання, використання цільової субвенції та перспективного плану підвищення кваліфікації педагогів на рік.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь