A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

ІНТЕРНЕТ – СУБВЕНЦІЯ з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості

Дата: 17.12.2021 15:28
Кількість переглядів: 1019

Фото без опису

ІНТЕРНЕТ – СУБВЕНЦІЯ

з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості

 

         Відповідно до пункту 5 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості, затвердженого ПКМУ від 28.04.2021 року № 453, умовами надання субвенції є її спрямування на придбання послуг з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету, що розташовані в населених пунктах, у яких відсутнє покриття волоконно-оптичними мережами та засновниками яких є територіальні громади.

         До закладів соціальної інфраструктури для цілей даного Порядку та умов належать:

заклади дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, позашкільні заклади освіти, заклади первинної та вторинної медичної допомоги, зокрема фельдшерсько-акушерські/ фельдшерські пункти;

заклади соціального захисту та заклади, що надають соціальні послуги (територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центри соціальних служб, центри надання соціальних послуг;

заклади культури (бібліотеки, музеї, галереї, заповідники, виставкові зали, кінотеатри, кіновідеопрокатні підприємства, об’єднання, палаци і будинки культури, інші клубні заклади тощо);

центри надання адміністративних послуг;

місцеві пожежно-рятувальні підрозділи.

З метою отримання коштів субвенції для підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету, Горностаївською селищною радою 18 травня 2021 року через Єдиний державний веб-портал електронних послуг “Портал Дія” було подано клопотання до Міністерства цифрової трансформації України (далі-Мінцифра), яке включало всі населені пункти громади, де відсутній широкосмуговий доступ до Інтернету.

За результатами розгляду Мінцифрою клопотань, комісія сформувала перелік населених пунктів, для яких за рахунок субвенції планується здійснити закупівлю товарів, робіт і послуг у поточному бюджетному році, до якого потрапили наступні населені пункти Горностаївської ТГ: Маринське, Червоноблагодатне, Лопатки, Козачі Лагері, Нові Олешки, Славне, Нова Благовіщенка, Новоєлизаветівка та Василівка.

Виконавцями послуг з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету є оператори, які внесені в реєстр операторів, провайдерів телекомунікацій НКРЗІ.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 622-р «Про розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості» затверджено розподіл коштів на Горностаївську ТГ в сумі - 1 537,184 тис. грн..

За результатами проведених публічних закупівель щодо надання послуг з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету, переможцем став учасник – ПП «Цифрові комунікації» (Digicom).

В перелік населених пунктів, для яких за рахунок субвенції планується здійснити закупівлю товарів, робіт і послуг у поточному бюджетному році не потрапили такі населені пункти як: Зелений Под, Вільне, Кочубеївка, Красне, Ясна Поляна, причиною якого є відсутність закладів соціальної інфраструктури.

Не потрапило в перелік, також село Ольгине, хоча на території села діють багато закладів соціальної інфраструктури. Причиною цього є те, що на момент подання клопотання на території даного села здійснював свою діяльність та надавав послуги – ФОП Ісаєв М.М. (City Net), який проінформував Мінцифру про наявність в селі широкосмугового доступу до Інтернету. Даний випадок не поодинокий на території області, результатом чого через дії ФОП Ісаєв М.М. деякі населені пункти області залишилися у 2021 році без широкосмугового доступу до Інтернету. Комісійно Горностаївською селищною радою був складений акт з підтверджуючими фото про відсутність широкосмугового доступу до Інтернету в селі Ольгине та поданий на розгляд до Мінцифри, але розпорядженням КМУ від 09.06.2021 № 622-р вже був затверджений розподіл коштів на 2021 рік.

В свою чергу, Мінцифра оголосила II етап прийому від територіальних громад клопотань на отримання субвенції у 2022 році, в яке потрапило село  Ольгине (клопотання Горностаївської ТГ від 18.08.2021 року).

P.S. Є домовленість з ПП «Цифрові комунікації» (Digicom) про прийняття ними участі в публічних закупівлях щодо надання послуг з підключення села Ольгине, проведення якого планується на початку 2022 року.

 

 

 

 

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь