A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Податкова інформує

Дата: 26.10.2021 10:55
Кількість переглядів: 930

Фото без опису

До Реєстру великих платників податків на 2022 рік включено 1341 платника

 

         Державна податкова служба України затвердила Реєстр великих платників податків на 2022 рік. До нього включено 1341 платника.

         Цьогоріч до зазначеного Реєстру додалося ще 5 платників Херсонської області й загалом тепер їх 15. Зокрема, це: ПАТ "ДІМ МАРОЧНИХ КОНЬЯКІВ "ТАВРІЯ", ПАТ "ПІВДЕННА ВИНОКУРНЯ", ПАТ "ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ "ХЕРСОНОБЛЕНЕРГО", ПРАТ "ФРІДОМ ФАРМ ІНТЕРНЕШНЛ", ПРАТ "ЧУМАК", ТОВ "ДАНОН ДНІПРО", ТОВ "ТОРГОВИЙ ДОМ "ДОЛИНСКОЕ", ТОВ "СИВАШЕНЕРГОПРОМ", ТОВ "ВІНДКРАФТ УКРАЇНА", ТОВ "ВІНДКРАФТ КАЛАНЧАК", ТОВ "ТРЦ ФАБРИКА", ТОВ "ДУНАПАК ТАВРІЯ", ТОВ "ВІНДКРАФТ ТАВРІЯ", ТОВ "ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ЕК", ТОВ "К2 ЕНЕРДЖИ".

         Варто зазначити, що відповідно до Податкового кодексу України великий платник податківюридична особа, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 мільйонів євро, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Державного бюджету України (крім митних платежів) за такий самий період перевищує еквівалент 1,5 мільйона євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом Національного банку України за той самий період.

         Реєстр великих платників податків на 2022 рік оприлюднено на Порталі відкритих даних Єдиного державного вебпорталу відкритих даних і на вебпорталі ДПС у банері «Відкриті дані».

 

Що таке спеціально відведені автостоянки?

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує платників податків.

         Відповідно до ст. 14 п. 1 п.п. 229 Податкового кодексу України спеціально відведені автостоянки - площа території (землі), що належить на правах власності територіальній громаді або державі, яка визначається органами місцевого самоврядування із встановленням правил щодо відповідальності за збереження транспортного засобу.

         До спеціально відведених автостоянок можуть належати комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету з метою здійснення організації паркування транспортних засобів.

         Не належать до спеціально відведених автостоянок гаражі, автостоянки, власники або користувачі яких є платниками земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, а також земельні ділянки, що належать до прибудинкових територій.

 

Ремонт та встановлення побутових машин і приладів: чи застосовувати РРО?

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання платників податків щодо застосування РРО при наданні побутових послуг з ремонту та встановлення побутових машин і приладів.

         Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями (даліПостанова № 1336), затверджений Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (даліПерелік № 1336).

         Згідно з п. 11 Переліку № 1336 субєкти господарюванняфізичні особипідприємці, які провадять господарську діяльність (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) та не використовують працю найманих осіб мають право проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій (даліРРО) та/або програмних РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при наданні побутових послуг з ремонту та встановлення побутових машин і приладів, радіоелектронної апаратури, телеантен, ремонту і складання меблів, прибирання квартир, догляду за дітьми, хворими та людьми похилого віку, фотографування, ремонту квартир, приготування їжі, прання білизни, хімічного чищення, ремонту взуття, швейних та трикотажних виробів, виробів текстильної та шкіряної галантереї, металевих виробів.

         Пунктом 2 Постанови № 1336 передбачено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених п. 11 Переліку № 1336, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не встановлюється.

         Детальна інформація розміщена в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі у розділі 109.05 ЗІР за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

Питання дня: одноразове добровільне декларування

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що Державна податкова служба України на офіційному вебпорталі опублікувала відповідь на запитання: "Який термін проведення камеральної перевірки одноразової (спеціальної) добровільної декларації?".

         Детально ознайомитись з інформацією щодо відповіді на питання можна за посиланням: https://bit.ly/3DCgtlo.

Читайте актуальну та необхідну інформацію на податкову тематику на субсайті Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (https://kherson.tax.gov.ua/) та сторінці відомства у Facebook (https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol)!

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь