A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Податкова інформує

Дата: 13.10.2021 09:36
Кількість переглядів: 750

Фото без опису

Місцевий бюджет Херсонщини отримав понад 95 мільйонів гривень податку на нерухомість

 

          Упродовж січня – вересня 2021 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевого бюджету Херсонщини 95,1 млн гривень. Проти аналогічного періоду 2020 року сплачена сума податку зросла на 30,8 млн гривень або майже на 48 %. Про це повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та       м. Севастополі.

          Зауважимо, що із загальної суми перерахованого податку, 64,5 млн гривень – це внесок юридичних осіб. Решту коштів, а це 30,6 млн гривень, перерахували фізичні особи – власники нерухомості. При цьому і ті, й інші – з позитивною динамікою проти минулорічного показника.

Нагадуємо власникам нерухомого майна регіону, що граничний термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплинув  у серпні поточного року. При цьому є громадяни, які (з певних причин) своєчасно не сплатили податкові зобов’язання із зазначених платежів.

          Аби уникнути застосування додаткових фінансових санкцій (пені, штрафів) та заходів примусового стягнення боргів, передбачених нормами Податкового кодексу України, просимо якнайшвидше сплатити грошові зобов’язання.

          Сплату податкових зобов’язань, які визначені податковими повідомленнями – рішеннями, можна здійснити через установи банків, поштові відділення та Електронний кабінет платника.

 

Податківці Херсонщини провели 882 фактичні перевірки

 

          За 9 місяців цього року фахівці управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та             м. Севастополі провели 882 фактичні перевірки субєктів господарювання, які продають алкогольні напої та тютюнові вироби.

          Під час перевірок ревізори фіксували безліч порушень вимог законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій і продажу підакцизної продукції. Найтиповішими помилками є використання режиму попереднього програмування РРО без зазначення коду УКТ ЗЕД підакцизної групи товарів – 528 випадків і проведення розрахункових операцій без застосування РРО – 396.

          Часто інспектори документували й порушення щодо торгівлі алкогольними напоями без первинних документів – 186 випадків, за цінами, нижчими від встановленого розміру мінімальних – 155, в не визначеному місці торгівлі – 106, а також реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів без придбання відповідної ліцензії – 63.

          Загалом за результатами такого аудиту застосовано майже 12,4 млн гривень штрафних (фінансових) санкцій, більш ніж половина з яких вже надійшли до бюджету.

 

 

 

Що таке податкове зобов'язання?

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує платників податків.

          Відповідно до ст. 14 п. 1 п.п. 156 Податкового кодексу України податкове зобов'язання - сума коштів, яку платник податків, у тому числі податковий агент, повинен сплатити до відповідного бюджету або на єдиний рахунок як податок або збір на підставі, в порядку та строки, визначені податковим законодавством (у тому числі сума коштів, визначена платником податків у податковому векселі та не сплачена в установлений законом строк), та/або сума коштів, сформована за рахунок податкових пільг, що були використані платником податків не за цільовим призначенням чи з порушенням порядку їх надання, встановленим цим Кодексом та/або Митним кодексом України.

 

Чи сплачується ЄВ, якщо рахунки платника заблоковано (арештовано)?

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує платників податків щодо сплати єдиного внеску, якщо рахунки платника заблоковано (арештовано).

          Відповідно до ч. 11 ст. 9 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (даліЗакон № 2464) у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування (далі  ?  ЄВ) до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

          Частиною 12 ст. 9 Закону № 2464 визначено, що ЄВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

          За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобовязаннями зі сплати ЄВ зобовязань зі сплати податків, інших обовязкових платежів, передбачених законом, або зобовязань перед іншими кредиторами зобовязання зі сплати ЄВ виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобовязаннями, крім зобовязань з виплати заробітної плати (доходу).

          Детальна інформація розміщена в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі у розділі 201.04 ЗІР за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

Питання дня: одноразове декларування активів

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що Державна податкова служба України на офіційному вебпорталі опублікувала відповідь на запитання: "Чи потрібно подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, за об’єкти рухомого або нерухомого майна, які були отримані у спадок (подарунок) від члена сім’ї першого або другого ступеня споріднення?"

          Детально ознайомитись з інформацією щодо відповіді на питання можна за посиланням: https://bit.ly/3Ace3Yy.

 

          Підписатись на сторінку Facebook Державної податкової служби України: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

          Підписатись на телеграм-канал ДПС: https://t.me/tax_gov_ua.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь