A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Пенсійний фонд інформує!

Дата: 13.10.2021 09:33
Кількість переглядів: 470

 

                                                                       Пенсійний фонд інформує!

 

ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ 75-РІЧНИМ ОСОБАМ

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2020 №849 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому” (зі змінами) особам, які отримують пенсію та досягли 75 років до досягнення 80-річного віку, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок та підвищень, встановлених законодавством, не досягає 10340,35 грн (розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік) з 1 жовтня 2021 року встановлюється щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 400 гривень у межах заначеного розміру. При цьому, немає ніякого значення за яким законом людині призначено пенсію.

Для 75-ти річних осіб до досягнення 80 років, що отримують пенсію за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», при наявності страхового стажу у чоловіків – 25 років, у жінок – 20 років, за результатами перерахунку з 1 жовтня поточного року розмір пенсії з урахуванням компенсаційної виплати та надбавками і підвищеннями (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) не може бути меншим ніж 2 500 гривень.

Щомісячна компенсаційна виплата особам, які отримують пенсію та досягли 75 років після 1 жовтня 2021 року, встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області проведено всі необхідні нарахування та розпочато фінансування пенсій з компенсаційними виплатами для майже 23 тисяч громадян у віці від 75 до 80 років. Починаючи з 4 жовтня, пенсіонери Херсонщини вже отримають перераховані пенсії.

Нагадуємо, що особам, які досягли віку 80 років і більше, щомісячна компесаційна виплата у розмірі до 500 грн нараховується та виплачується з квітня 2020 року.

Більш детальні роз'яснення завжди можна отримати за телефоном “гарячої” лінії Головного управління: 0552 35 39 02.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь