A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Інформаційна довідка щодо умов отримання фінансової підтримки за державними програмами, якими можуть скористатися суб’єкти господарювання для розбудови переробної галузі у 2021 році

Дата: 28.08.2021 08:27
Кількість переглядів: 949

Інформаційна довідка

щодо умов отримання фінансової підтримки за державними програмами, якими можуть скористатися суб’єкти господарювання

для розбудови переробної галузі у 2021 році

 

ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА

ТА ПЕРЕРОБКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

(постанова КМУ від 07.02.2018 №107  (зі змінами)

         

Надається: юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, фізичним особам-підприємцям, у тому числі сімейним фермерським господарствам, що провадять діяльність у галузі тваринництва, бджільництва, рибництва, переробної промисловості у розмірі – до 50 % вартості, а сільськогосподарським кооперативам у розмірі до 70% вартості (без урахування ПДВ) на часткове відшкодування вартості, будівництва та/або реконструкції підприємств з переробки сільськогосподарської продукції (зокрема для виробництва харчових продуктів м’ясних, рибних, молочних) та/або побічних продуктів тваринного походження, що належать до II і III категорій, у тому числі вартості обладнання.

Крок 1. Завершити та прийняти в експлуатацію у листопаді - грудні                   2020 року та січні - жовтні поточного року етап будівництва та реконструкції об’єкта.

Крок 2. Підготувати такі документи:

  • заявку;
  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  • засвідчену підписом керівника копію документа, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта;
  • засвідчену підписом керівника копію кошторисної частини проектної документації;
  • типову форму № ОЗ-1 «Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів» (для об’єктів, прийнятих в експлуатацію в поточному році, зокрема обладнання) – для часткового відшкодування вартості будівництва тваринницьких об’єктів;
  • типову форму № ОЗ-2 «Акт приймання-здачі відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об’єктів» – для часткового відшкодування вартості реконструкції тваринницьких об’єктів;
  • довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням  яких покладено на контролюючі органи, у паперовій або електронній формі;
  • копія сільськогосподарського кооперативу, засвідчену підписом керівника кооперативу, та список його членів, дійсний на дату подання заявки (для СОК).

Крок 3.  Подати до 15 листопада поточного року до комісії Мінагрополітики заявку та документи.

Крок 4.  Отримати кошти на рахунки, відкриті у банку.

Звертаємо увагу

                     * Суб’єкти господарювання подають щороку до 15 січня протягом трьох років після одержання бюджетних коштів Мінагрополітики інформацію про тваринницькі об’єкти, вартість яких була частково відшкодована, за встановленою формою.

 

 

ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА ЗАХОДІВ В АГРОПРОМИСЛОВОМУ КОМПЛЕКСІ ШЛЯХОМ ЗДЕШЕВЛЕННЯ КРЕДИТІВ

(постанова КМУ від 29.04.2015 № 300 (із змінами)

 

Надається: суб’єктам господарювання агропромислового комплексу – юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам – підприємцям, які провадять діяльність за всіма видами сільськогосподарської діяльності та переробки сільськогосподарської продукції, за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку, але не більше розмірів за договором, зменшених на 5 % пунктів.

Для суб’єктів переробки сільськогосподарської продукції до 5 млн. грн на суб’єкта (у т. ч. пов’язаних із ним осіб).

Вимоги до учасників:

  • не мати порушених справ про банкрутство, не бути банкрутами, не перебувати на стадії ліквідації;
  • не мати на перше число місяця, в якому буде прийматися рішення щодо здійснення виплат, прострочену більш як 6-ть місяців заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС;
  • не подавати документи на компенсацію за укладеними кредитними договорами, відсотки за користування якими здешевлюються за рахунок коштів, передбачених для інших державних програм.

Крок 1. Залучити кредит (поновлювальні та не поновлювальні) в уповноваженому банку (з переліком таких банків можна ознайомитися на сайті Мінагополітики за посиланням https://cutt.ly/xQIT8Jv).

а) короткостроковий для покриття виробничих витрат;

б) середньо- і довгостроковий кредит, залучений для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення, а також для будівництва і реконструкції виробничих об’єктів (у тому числі сховищ для зберігання овочів, фруктів та ягід).

Крок 2. Використати кредитні кошти за цільовим призначенням.

Крок 3. Сплачувати відсотки за користування кредитами.

Крок 4. Щороку подавати  уповноваженому банку заявку на отримання компенсації відсоткової ставки за залученими банківськими кредитами.

Крок 5. Щомісячно, виходячи із суми фактично сплачених відсотків за користування кредитами та у межах виділених асигнувань, отримати кошти на рахунок відкритий в уповноваженому банку.

За який період підлягають відшкодуванню відсотки за рахунок коштів поточного бюджетного року?

Нараховані та сплачені відсотки за користування кредитами за січень - жовтень поточного року.

 

 

 

 

 

ДЕРЖАВНА ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА СУБ’ЄКТІВ МАЛОГО

ТА СЕРЕДНЬОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА - ПРОГРАМА ПІЛЬГОВОГО КРЕДИТУВАННЯ «ДОСТУПНІ КРЕДИТИ 5-7-9%»

 (постанова КМУ від 24.01.2020 № 28).

 

Надається: у вигляді часткової компенсації процентних ставок за кредитами суб’єктам малого підприємництва, у т.ч. мікропідприємництва, та середнього підприємництва (фізичним особам - підприємцям або юридичним особам), річний дохід яких від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10, 2 та 20 млн євро, визначену за офіційним валютним курсом, установленим Національним банком, що діяв на останній день звітного періоду.

У рамках програми діють три відсоткові ставки (залежно від дати заснування бізнесу та його річного обороту): 

  • 5% річних – якщо виручка до 50 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця протягом одного кварталу;
  • 7% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн грн (створення робочих місць не є обов’язковою умовою);
  • 9% річних – для бізнесу з річних доходом від 50 млн грн (за кожне нове робоче місце відсоткова ставка зменшується на 0,5 % річних, але не менше 5% річних).

Валюта кредиту: гривня

 

На що надається підтримка?

  • кредит на фінансування інвестиційного проекту (придбання та/або модернізацію основних засобів, здійснення будівництва/реконструкції/ремонту в приміщеннях ведення основної господарської діяльності (крім офісних приміщень);
  • кредит на поповнення обігових коштів, необхідних для реалізації інвестиційного проекту в розмірі до 25% його вартості.

 

Який розмір кредиту та строк кредитування?

Максимальна сума кредиту (кредитів), що надається суб’єкту підприємництва та учасникам групи пов’язаних з ним контрагентів, не перевищує 50 млн гривень.

Максимальний строк кредитування:

5 років – на реалізацію інвестиційного проекту

3 роки - на фінансування оборотного капіталу.

 

Програмою передбачений власний внесок учасника:

  • від 10% вартості проекту – для діючого бізнесу;
  • від 15% вартості проекту – для новоствореного бізнесу (стартап).

 

Як стати учасником Програми?

Крок 1.

Перевірте себе на відповідність критеріям Програми у найближчому відділенні банку-партнера. За вашим бажанням заповнену заявку можна одразу відправити до банку для опрацювання.

 

Крок 2.

Підготуйте пакет документів, який підтверджує дані Вашої анкети та надайте ці документи до обраного Вами банку - партнера програми.

Крок 3.

Банк проаналізує надані Вами документи і дані та повідомить про рішення щодо отримання Вами кредиту.

 

Зверніть увагу!

Алгоритми оцінки Ваших документів у банків можуть мати несуттєві відмінності. Банки можуть Вам запропонувати надати додаткові документи, які підтверджують особливості Вашого бізнесу чи інші дані. Індивідуальні особливості роботи кожного окремого банку уточнюйте у відділеннях банків-партнерів або на сайтах банків, які беруть участь у програмі.

 

Крок 4 (не обов'язково)

В разі негативного рішення щодо отримання кредиту Вам може бути запропоновано пройти безкоштовне навчання або іншим чином допрацювати надану Вами інформацію, документи тощо.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь