A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Міністерство цифрової трансформації України завдяки національному проєкту «Дія. Цифрова освіта» отримало можливість комп’ютеризувати міста та села

Дата: 27.07.2021 14:11
Кількість переглядів: 572

Міністерство цифрової трансформації України завдяки національному проєкту «Дія. Цифрова освіта» отримало можливість комп’ютеризувати міста та села і за сприяння ВГО «Українська бібліотечна асоціація» передати 5000 одиниць комп’ютерної техніки бібліотекам України. Це спільна і життєво необхідна робота над масштабною програмою цифрової грамотності населення. Комп’ютери не нові, але цілком підходять до використання в бібліотеках як для суто внутрішньої роботи, так і для користувачів.

Кошти держбюджету на реалізацію національного проєкту не витрачаються. Його виконання стало можливим завдяки партнеру – благодійному фонду «Favbet Foundation». Цей проєкт визнаний найкращим у взаємодії держави, соціально відповідального бізнесу та місцевої влади.

А 26 липня у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара всі стали свідками того, як масштабний проєкт «Дія. Цифрова освіта» реалізується у нас, в Херсонській області. Наша область – дев'ята в Україні, де сільські бібліотеки отримують комп’ютери для задоволення потреб мешканців громад. У події взяли участь: Руслана Коренчук – проєктний менеджер проєкту «Дія. Цифрова освіта»; Фазіль Аскеров – партнер, голова правління Асоціації розвитку туризму; Маріанна Ковеня – кураторка проєктів Благодійного фонду «Favbet Foundation»; Павло Миколайович Кулик – заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації; Павло Анатолійович Александров – керуючий справами виконавчого апарату Херсонської обласної ради; Михайло Анатолійович Чабаненко – заступник голови Херсонської районної державної адміністрації; Максим Миколайович Косматенко – заступник голови Бериславської районної державної адміністрації; представники бібліотек області.

Від Горностаївської громади голова ОТГ – Дмитро Ляхно та директор Центру культури та дозвілля Любов Лонська-Галіцька. Для бібліотек нашої громади передано 6 комп’ютерів, 4 з яких буде передано у бібліотеки, де є підключення до інтернет-мережі, а саме: Великоблаговіщенська, Заводівська, Ольгинська, Червоноблагодатненська. Комп’ютери не нові,але в абсолютно нормальному стані для роботи. Отож, і у наших бібліотеках свято і можливість розширити надання послуг для сільських мешканців!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь