A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Податкова інформує

Дата: 30.06.2021 09:36
Кількість переглядів: 540

Виплатили аванс – сплатіть ЄСВ

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо нарахування єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування (далі – ЄСВ) на заробітну плату у вигляді авансових виплат.

Так, ЄСВ нараховується громадянам, що працюють на умовах трудового договору (контракту), на суму нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці» (п. 1 частини першої ст. 7 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», далі – Закон № 2464).

Роботодавці під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується ЄСВ, одночасно з видачею зазначених сум зобов’язані сплачувати нарахований на ці виплати ЄСВ у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі) (абзац другий частини восьмої ст. 9 Закону № 2464).

Враховуючи вищевикладене, сума заробітної плати за першу половину місяця (аванс) є базою нарахування ЄСВ.

 

Строки сплати транспортного податку

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що справляння транспортного податку регулюється ст. 267 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

          Платниками цього податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які є об’єктами оподаткування (п. п. 267.1.1 п. 267.1 ст. 267 ПКУ).

          Сплачується транспортний податок за місцем реєстрації об’єктів оподаткування у строки, встановлені п. п. 267.8.1 п. 267.8 ст. 267 ПКУ, а саме:

          громадянами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

          юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

          Зараховується транспортний податок до місцевих бюджетів, тому від повної та своєчасної його сплати залежить фінансова спроможність територіальних громад.

 

Оновлено форми податкових повідомлень-рішень

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2020 № 846 затверджено новий Порядок надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків (далі – Порядок).

Цей Порядок визначає форму та порядок надіслання (вручення) контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам (далі – ППР) податків.

З 20 березня 2021 року за результатами документальних перевірок, контролюючі органи складають ППР, до яких буде заноситися наступна інформація:

обставини вчинених правопорушень;

надання або ненадання платником податків заперечень, письмових пояснень та додаткових документів;

розрахунок суми грошового зобов'язання (суми податкового зобов'язання, штрафних санкцій (фінансових санкцій, штрафів), у тому числі штрафних санкцій або пені, за порушення податкового законодавства;

обставини, які відповідно до Податкового кодексу України пом'якшують, обтяжують або звільняють від фінансової відповідальності (у разі наявності) тощо.

До речі, відповідно до п. 4 розділу ІІІ Порядку, якщо пошта (поштова служба) не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення у зв’язку з відсутністю за місцезнаходженням посадових осіб платника податків, їхньою відмовою прийняти податкове повідомлення-рішення, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення вважається врученим платнику податків у день, зазначений поштою (поштовою службою) в повідомленні про вручення із зазначенням причини невручення.

 

Правильний відпочинок

 

Дивіться промо ролик від податківців щодо правильного відпочинку за посиланням - https://kherson.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materiali/7668.html.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь