A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Податкова інформує

Дата: 23.06.2021 10:02
Кількість переглядів: 366

Про трудові відносини у фермерському господарстві

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що наразі в Україні триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія «Урожай – 2021».

Метою її проведення є забезпечення повноти нарахування та сплати податків юридичними особами, фізичними особами-підприємцями та громадянами, які є власниками земельних ділянок і власними силами обробляють такі ділянки для отримання доходу. Особливий акцент працівники податкової служби роблять на упередженні схем ухилення від оподаткування, виявленні й реєстрації неоформлених найманих працівників та легалізації їх заробітної плати.

У зв’язку з цим, нагадуємо сільгоспвиробникам та фермерам, що найманий працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та подання повідомлення до територіальних органів Державної податкової служби.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається до початку роботи працівника за формою згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 (далі – Постанова № 413).

Постанова № 413 визначає такі способи подання повідомлення:

засобами електронного зв'язку з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП);

на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

          Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/ та телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua.

 

Продавець алкогольних напоїв змінив РРО:

які документи подати для внесення змін у ліцензію

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо подання документів для внесення змін у ліцензію.

Для внесення змін у додаток до ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями щодо реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО)/книг обліку розрахункових операцій (далі – КОРО), необхідно подати заяву довільної форми із зазначенням адреси місця торгівлі, переліку РРО, програмних РРО (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі та інформації про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень РРО (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі, фіскальні номери програмних РРО, дату початку їх обліку в контролюючих органах, а також документи, які потребують внесення змін (ліцензія з додатком).

Орган ліцензування на підставі такої заяви протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання (далі – СГ) переоформлену ліцензію з урахуванням змін (у разі, якщо в результаті внесення таких змін у СГ кількість РРО (КОРО) залишається незмінною або зменшується).

У разі, якщо в результаті внесення таких змін у СГ передбачено збільшення кількості РРО (КОРО), то такий СГ додатково повинен внести плату за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями в розмірі, передбаченому ст. 15 Закону України 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

 

Зменшено ставку ПДВ для операцій з окремими видами агропродукції

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що з 25 лютого 2021 року набули чинності зміни до Податкового кодексу України щодо зниження ставки ПДВ з 20 % до 14 % по операціях з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України окремих видів агропродукції.

Такі зміни внесені Законом України від 17 грудня 2020 року № 1115-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» (далі – Закон № 1115). Зокрема, з 01 березня 2021 року ПДВ за ставкою 14 % оподатковуються операції з продажу наступних товарних позицій згідно з УКТ ЗЕД:

продукція тваринного походження:

0102 велика рогата худоба, жива; 0103 свині, живі; 0104 10 вівці та кози, живі; 0401 (в частині молока незбираного);

продукція рослинного походження:

1001 пшениця і суміш пшениці та жита (меслин); 1002 жито; 1003 ячмінь; 1004 овес; 1005 кукурудза; 1201 соєві боби, подрібнені або неподрібнені; 1204 00 насіння льону, подрібнене або неподрібнене; 1205 насіння свиріпи та ріпака, подрібнене або неподрібнене; 1206 00 насіння соняшника, подрібнене або неподрібнене; 1207 насіння та плоди інших олійних культур, подрібнене або неподрібнене; 1212 91 цукрові буряки.

Крім того, Законом № 1115 визначено, що операції із ввезення на митну територію України племінних чистопородних тварин та племінних (генетичних) ресурсів за вищевказаними кодами залишаються звільненими від оподаткування ПДВ (п. 197.18 ст. 197 Податкового кодексу України).

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь