A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Податкова інформує

Дата: 22.06.2021 10:17
Кількість переглядів: 325

Як «докупити» страховий стаж для призначення пенсії?

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що упродовж січня-травня 2021 року, можливістю «докупити» страховий стаж для призначення пенсії скористалось 85 осіб.

Слід зазначити, що страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі, не меншій за мінімальний страховий внесок.

З метою збільшення страхового стажу для громадян за договорами про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування передбачена можливість:

одноразової сплати особою єдиного внеску за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (у тому числі за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року). Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2;

сплати єдиного внеску, протягом строку, визначеного в договорі, на період не менше одного року.

Зокрема, громадяни, які виявили бажання брати участь у системі добровільного страхування, подають до органів податкової служби за місцем проживання заяву за формою згідно з додатком 3 Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449, копію трудової книжки (за наявності), виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5) та копію документа, що посвідчує особу. Члени особистого селянського господарства надають також документ, що підтверджує їх членство в такому господарстві.

З особою, яка подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, податковим органом в строк не пізніше, ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається договір про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

 

На Херсонщині виявлено перші «курортні» порушення

 

Під безпосереднім керівництвом заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталії Невдах фахівці відомства не лише проводять роз’яснювальну роботу з питань застосування РРО, а й контролюють дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо цього.

В основному, податківців цікавить діяльність суб’єктів господарювання у сфері ресторанного господарства та торгівлі підакцизними товарами.

Особлива увага ревізорів приділяється саме представникам бізнесу, які застосовують РРО з середньомісячним виторгом менш як 5 тис. гривень, адже кожен господарський об’єкт потребує на своє утримання щонайменше 9 тис. гривень. Це витрати на орендну плату, придбання дозвільних документів, оплату праці найманих працівників, комунальних послуг, обслуговування касової техніки та іншого обладнання тощо.

Так, у червні ревізори провели низку фактичних перевірок платників податків на узбережжі Херсонської області. Під час перевірок було встановлено 2 факти безліцензійної торгівлі, 4 випадки здійснення торгівлі алкогольними напоями у не визначеному місці торгівлі (а саме за відсутності РРО/ПРРО). За наслідками перевірок застосовано майже 90 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій, у тому числі за кожний факт відсутності РРО по 6,8 тис. гривень.

Наразі зусилля податківців Херсонщини спрямовані на створення рівних умов для ведення бізнесу, а для цього і підприємці мають працювати лише у правовому полі. Кожен платник може бути впевнений, що податкова є партнером чесного бізнесу та готова завжди надати інформаційно-роз’яснювальну допомогу в разі виникнення складнощів під час практичного застосування норм податкового законодавства. Робота у даному напрямку триває.

 

Податківці допомагають бізнесу

 

З метою встановлення реальних обсягів розрахункових операцій фахівці управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі під керівництвом заступника начальника відомства Наталії Невдах продовжують здійснювати фактичні перевірки суб’єктів господарювання, які мають незначні виторги (менш як 5 тис. гривень).

Зокрема, спеціалісти провели десятиденні хронометражі виторгів, тобто фактично спостерігали за веденням господарської діяльності платників податків на місцях. За результатами цих хронометражів донараховано близько 600 тис. гривень.

Варто відзначити, що 15 бізнесменів подякували ревізорам, оскільки за їх присутності виторг зріс у 5-10 разів, а ще 21 − підняли виторг більш ніж у 20 разів (з 350 гривень до 18 тис. гривень) щоденно.

Зростання обсягів розрахункових операцій, проведених через РРО, надалі призведе до збільшення оподатковуваних доходів, а відтак – і надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Враховуючи ефективність проведених заходів, застосування такого виду контролю як хронометраж виторгів, проведених через РРО, буде продовжено на постійній основі.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь