A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує

Дата: 05.05.2021 11:11
Кількість переглядів: 521

Фото без опису

  • уваги платників. ДПС проводить опитування

 

  • З метою оцінювання громадськістю рівня корупції в органах ДПС просимо Вас відповісти на запитання цієї анкети. Опитування анонімне та не займе у Вас багато часу. Усі отримані відповіді будуть використані тільки в узагальненому вигляді. Заздалегідь вдячні за надану Вами допомогу! Будь ласка, повністю та уважно прочитайте запитання та запропоновані варіанти відповідей на них.
              Пройти опитування можливо за посиланням: https://tax.gov.ua/anketa/?3328193862
  •  
  • авто на газ – отримайте податкову знижку

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що громадяни, які подбали про переобладнання своїх автомобілів під біопаливо (біоетанол, біодизель, стиснутий або скраплений газ та інші види біопалива), можуть отримати часткову компенсацію своїх витрат у вигляді податкової знижки.

          Для цього необхідно подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік (далі - Декларація), а також сертифікат відповідності для транспортного засобу та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).

          Крім того, платник податків, який має право скористатися податковою знижкою щодо суми коштів, сплачених у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, подає до органів ДПС відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця. У зазначених документах обов’язково має бути зазначена вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

          Процедура переобладнання транспортних засобів, зокрема, для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого й газового палива, встановлена Порядком переобладнання транспортних засобів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2010 № 607 «Про затвердження Порядку переобладнання транспортних засобів».

          Громадянин має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу. Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Податкового кодексу України.

          Наголошуємо, що граничний термін подання Декларації для реалізації права на податкову знижку за 2020 рік - 31 грудня 2021 року. Право на отримання податкової знижки у 2021 році щодо витрат, понесених у 2020 році, на наступний рік не переноситься.

  •  
  • доходів від провадження незалежної професійної діяльності адвокатами

 

          Незалежна професійна діяльністьучасть фізичної особи в науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, адвокатів, аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особоюпідприємцем та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб.

          Відповідно до п. 178.1 ст. 178 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) особи, які мають намір здійснювати незалежну професійну діяльність, зобов’язані стати на облік у контролюючих органах за місцем свого постійного проживання як самозайняті особи та отримати довідку про взяття на облік.

          Згідно з п.п. 14.1.226 п. 14.1 ст. 14 ПКУсамозайнята особаплатник податку, який є фізичною особою-підприємцем або провадить незалежну професійну діяльність за умови, що така особа не є працівником у межах такої підприємницької чи незалежної професійної діяльності, тобто якщо адвокат здійснює свою діяльність виключно у рамках трудових відносин з роботодавцем, всі договори про надання правової допомоги укладаються від імені роботодавця і оплата за послуги адвоката здійснюється від імені роботодавця, то такий адвокат не повинен ставати на облік в контролюючому органі як особа, що здійснює незалежну професійну діяльність.

          Доходи адвоката, отримані протягом календарного року від провадження незалежної професійної діяльності, оподатковуються податком на доходи фізичних осіб 18 відс. та військовим збором 1,5 відсотка. Оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження адвокатської діяльності.

          У разі неотримання довідки про взяття на облік особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, об'єктом оподаткування є доходи, отримані від такої діяльності без урахування витрат.

          Адвокати, які провадять незалежну професійну діяльність, подають податкову декларацію за результатами звітного 2020 року до 1 травня 2021 року, термін сплати визначених податкових зобов'язань до 31 липня 2020 року.

          Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

  • РРО та ПРРО у підприємницькій діяльності

 

          Ексклюзивні коментарі від спеціалістів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol.

          Дивіться онлайн вебінар про застосування РРО та ПРРО у підприємницькій діяльності за посиланням: https://www.facebook.com/104424437615819/videos/890113741833532.

          За участі заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталії Невдах.

 

  • закриття ФОП

 

          Ексклюзивні коментарі від спеціалістів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol.

          Дивіться онлайн вебінар про особливості закриття ФОП за посиланням: https://www.facebook.com/104424437615819/videos/483411356232813.

          За участі заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталії Невдах.

 

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь