A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Недостатньо страхового стажу – укладіть договір про добровільну участь

Дата: 14.04.2021 09:26
Кількість переглядів: 559

Фото без опису

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м Севастополі інформує, що останнім часом тема добровільної сплати єдиного соціального внеску набуває актуальності. «Купити» страховий стаж, якого бракує, можна на підставі договору про добровільну сплату.

          Особа, якій не вистачає декількох місяців страхового стажу, може укласти договір про добровільну участь щодо одноразової сплати ЄСВ за попередні періоди (у тому числі за період з 01 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року), в яких вона не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на будь-який період, але не менше одного місяця. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2 (на 2021 рік – 2640 гривень).

          Всі платники, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску з деяких видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, подають до контролюючих органів за місцем проживання:

          заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску) за формою згідно з додатком 3 до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 (далі – Інструкція № 449);

          копію трудової книжки (за наявності);

          виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК–5);

          копію документа, що посвідчує особу.

          Перелік документів, необхідних для укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, передбачено п. п.1 п. 2 розд. V Інструкції № 449.

          Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

 

  • сервіс «Пульс» звернулись 37 платників Херсонщини

 

          Протягом січня - березня 2021 року на сервіс Державної податкової служби України «Пульс» звернулося 37 заявників Херсонської області.

          Найбільшу питому вагу складають звернення щодо організації роботи структурних підрозділів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі – 33 звернення (89%). Два звернення стосуються реєстрації податкових накладних та звітності в електронному вигляді. Один заявник повідомляв про бездіяльність податківця під час виконання службових обов’язків, ще один висловив незадоволення подавати податкову звітність на паперових носіях.

          Всі інформаційні повідомлення сервісу «Пульс», що перебували на розгляді в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, своєчасно опрацьовані та розглянуті відповідно до вимог чинного законодавства.

          Сервіс ДПС України «Пульс» приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій та бездіяльності, можливі корупційні правопорушення у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб – податківців за телефоном 0 800 501 007.

          Заявникам слід знати: при наданні інформації бажано назвати своє прізвище, ім’я, по батькові (найменування підприємства, установи, організації, суб’єкта господарювання), контактний телефон, місце проживання/реєстрації, а також прізвище, ім’я, по батькові та посаду працівника органу ДПС, з яким пов’язана подія, дата, місце і суть події, конкретні обставини, зауваження, прохання чи вимоги. Якщо громадянин не бажає називати своє прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання/реєстрації, інформація реєструється як анонімна.

 

  • 2021: які особи мають обов’язок подати декларацію про доходи від імені платника

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що податкова декларація про майновий стан і доходи (далі –декларація) заповнюється платником податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником ПДФО здійснювати таке заповнення, у порядку, передбаченому главою 2 розділу II «Адміністрування податків» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) (п. 179.5 ст. 179 ПКУ).

          Обов’язок щодо заповнення та подання декларації від імені платника ПДФО покладається на таких осіб:

          батьків, опікуна або піклувальника – щодо доходів, отриманих малолітньою/неповнолітньою особою або особою, визнаною судом недієздатною;

          спадкоємців (розпорядників майна, державних виконавців) – щодо доходів, отриманих протягом звітного податкового року платником ПДФО, який помер;

          державного виконавця, уповноваженого здійснювати заходи щодо забезпечення майнових претензій кредиторів платника ПДФО, визначеного в установленому порядку банкрутом.

          Вищевказані норми визначені п. 179.6 ст. 179 ПКУ.

          Деклараційна кампанія закінчується 30.04.2021. Громадянам, які торік отримали спадщину не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, грошові кошти у подарунок, майно (майнові чи немайнові права), які підлягають оподаткуванню, або ж отримували доходи не від податкових агентів, необхідно не пізніше зазначеної дати відзвітувати про доходи.

          Декларацію слід подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою, тобто за місцем проживання особи, за яким вона береться на облік як платник податку в контролюючому органі. Громадяни, які мають право на податкову знижку, можуть подати декларацію до кінця поточного року.

          Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь