A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

А ви отримали ліцензію на право зберігання пального?

Дата: 07.04.2021 13:24
Кількість переглядів: 540

Фото без опису

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що  суб’єкти господарювання, які отримують пальне для власних потреб та зберігають його для використання в господарській діяльності, зобов’язані отримати відповідну ліцензію в органах ДПС.

          Виключенням є зберігання пального державними підприємствами, установами та організаціями; підприємствами, установами та організаціями системи державного резерву та суб’єктами господарювання, які зберігають пальне, для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто- та газодобувних майданчиках, бурових платформах.

          Також дозволяється зберігання пального без отримання ліцензії в паливних баках транспортних засобів (технологічного обладнання) та у споживчій тарі ємністю до 5 літрів включно, отримане від виробника або особи, яка здійснила його розлив у таку тару.

          В усіх інших випадках зберігання пального дозволяється виключно за наявності ліцензії.  При цьому, суб’єкти господарювання (у тому числі іноземні суб’єкти господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) отримують ліцензії на зберігання пального на кожне місце зберігання пального.

          Ліцензії на право зберігання пального видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем розташування місць зберігання пального терміном на п’ять років.

          Для отримання ліцензії потрібно подати заяву та платіжний документ про внесення річної плати до податкового органу за місцем зберігання пального.

          Річна плата за ліцензію на право зберігання пального становить 780 гривень, детальніше - https://kherson.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/461205.html.

          Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

  • можна ознайомитися з переліком товарів придбаних з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), вартість яких включається до податкової знижки?

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі відповідає на запитання платників податків.

          Перелік товарів, вартість якихвідповідно до п. 11 підрозд. 1 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – Кодекс) включається до податкової знижки в повному обсязі без урахування обмежень, визначених підпунктом 166.3.2 пункту 166.3 статті 166 Кодексу, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020№ 1319 «Деякі питання реалізації пункту 11 підрозділу 1, пунктів 51-1 - 51-2 підрозділу 4 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України».

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь