A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Діалог – найефективніший спосіб спілкування

Дата: 02.04.2021 10:39
Кількість переглядів: 674

Вчора заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіслав Худар зустрівся з головою Горностаївської об’єднаної територіальної громади Дмитром Ляхном та тимчасово виконуючим обов’язки Горностаївської райдержадміністрації Олександром Сушком.

          До участі в розмові були запрошені також начальниця управління податкового адміністрування фізичних осіб Лариса Медведєва, начальник Горностаївської ДПІ Олександр Ковальов та представники структурних підрозділів місцевого органу самоврядування.

          Під час ділової та конструктивної розмови посадовці обговорили питання адміністрування та справляння майнових податків. Питання нарахування орендної плати громадянам Горностаївської ОТГ стоїть дуже гостро. За наявною інформацією аграрії уклали з громадянами багато договорів оренди землі, проте не зареєстрували їх у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Як свідчить судова практика, незареєстрований договір може бути визнаним неукладеним. Отже, нараховувати буде нічого, а бюджет територіальної громади недоотримає значні суми податку, з якого фінансуються ремонт доріг, потреби шкіл та дитсадків, освітлення вулиць, соціальні програми тощо.

          Станіслав Худар акцентував увагу присутніх на необхідності укладення договору оренди земельної ділянки (державної та комунальної власності) з дотриманням вимог чинного законодавства. Якщо договір не містить хоча б одну із встановлених істотних умов, у майбутньому він може бути визнаним неукладеним у судовому порядку. Окрім того, земельна ділянка за договором оренди землі вважається переданою орендодавцем орендареві з моменту державної реєстрації права в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Тому вже зараз необхідно вжити заходи щодо приведення у відповідність договорів оренди землі, аби при формуванні податкових повідомлень - рішень не мати проблем.

          Враховуючи аграрну спрямованість горностаївського краю, начальниця управління податкового адміністрування фізичних осіб Лариса Медведєва нагадала присутнім про обов’язок декларування доходів громадянами, які у торік самостійно обробляли власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та отримували доходи від продажу сільгосппродукції, а також особами, які є власниками агротехніки та надавали платні послуги з обробітку землі іншим громадянам, але при цьому не зареєстровані фізичними особами – підприємцями.

          Не оминули учасники заходу й питання щодо пошуку додаткових ресурсів наповнення місцевого бюджету, легалізації підприємницької діяльності та трудових відносин, забезпечення погашення заборгованості з податків та застосування реєстраторів розрахункових операцій.

          Наприкінці конструктивного діалогу посадовці дійшли згоди, що такі зустрічі проводитимуться і надалі, адже надають можливість податківцям та головам громад окреслити першочергові завдання, висловити своє бачення щодо порушеної проблематики та віднайти шляхи вирішення нагальних питань.

          Підписуйтесь на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в мережі Facebook, де Ви завжди зможете переглянути новації податкового законодавства.

 

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь