Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Репетиторські послуги підлягають оподаткуванню

Дата: 12.03.2021 09:39
Кількість переглядів: 747

Фото без опису

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадують жителям Херсонщини, що кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році, триває.

Громадяни, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, але у 2020 році надавали репетиторські послуги, зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи. До таких послуг відносяться: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів тощо.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України дохід від надання репетиторських послуг оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором у розмірі 1,5 відсотка.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до 1 травня 2021 року, а сплатити суму податкових зобов’язань - до 1 серпня.

За вибором громадянина декларацію можна подати в один з таких способів: особисто за місцем своєї податкової адреси або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв’язку.

Окрім цього, для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС, у розділі електронного кабінету «ЕК для громадян», працює сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та           м. Севастополі в соціальних мережах, на яких ви зможете переглянути податкові новини та дізнатися багато іншої корисної інформації.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь