A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Спілкуйтеся з податковою службою онлайн

Дата: 22.02.2021 09:38
Кількість переглядів: 297

За інформацією управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі вже 91 відсоток підприємств Херсонщини звітують в електронному вигляді. Серед підприємців даним сервісом користуються 83 відсотка платників.

У період дії карантину електронні сервіси ДПС України набувають все більшої популярності. Фахівці кожної податкової інспекції області доступно роз’яснюють платникам податків про Електронний кабінет платника та особливості надання звітності в електронному вигляді, а також ознайомлюють із нюансами отримання електронного цифрового підпису.

Для податківців головне, щоб кожен платник мав можливість оцінити переваги надання звітності в електронному вигляді. Адже за наявності електронного цифрового підпису, надсилати звітність до контролюючих органів можна без жодних черг та, навіть, не виходячи з дому.

Крім того, електронний кабінет платника надає можливість громадянам отримати відомості про доходи та утримані податки, а також підготувати, заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб в електронному вигляді. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua. У разі виникнення питань щодо користування віртуальним кабінетом, платники податків мають можливість звернутися до служби підтримки за телефоном 0 800 501 007 (напрямок 0) або за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/help/.

Також, для комфортного спілкування платників з податковою службою, швидкості та зручності отримання податкової інформації можна скористатися чат-ботом ДПС «InfoTAX», який чекає вас у месенджерах Telegram та Viber та за першим кліком готовий прийти на допомогу.

  • умови реєстрації РРО/ПРРО для ФОП, який надає послуги з використанням Інтернет із власної квартири?

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі відповідає на запитання платників податків.

          У разі, якщо місце проживання фізичної особи-підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то ФОП відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, повідомивши про місце проживання як про об’єкт оподаткування, після чого на такий об’єкт може бути зареєстроване РРО та/або ПРРО.

  • несвоєчасне декларування доходів передбачена відповідальність

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує платників податків Херсонщини.

          Конституцією України встановлено обов’язок сплати податки і зборів, а також щорічного подання громадянами до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

          У п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України (даліПКУ) визначено, що платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) обєкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є обєктом оподаткування згідно з ПКУ або податковими законами, і на яких покладено обовязок із сплати податків та зборів згідно з ПКУ.

          Одночасно, п. 179.1 ст. 179 ПКУ передбачено, що платник податку зобов’язаний подавати річну податкову декларацію відповідно до ПКУ.

          Така декларація подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб – до 1 травня року, що настає за звітним.

          Неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, платежі, контроль за сплатою яких покладено на контролюючі органи, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено ПКУ, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання (п. 120.1 ст. 120 ПКУ).

          Таким чином, громадянин України, у якого виникає об’єкт оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором, зобов’язаний подати податкову декларацію (крім випадків, передбачених п. 179.2 ст. 179 ПКУ) та сплатити відповідні податкові зобов’язання відповідно до ПКУ.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь