A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Гаряча лінія на тему: «Про використання РРО»

Дата: 12.02.2021 09:21
Кількість переглядів: 303

Фото без опису

  • лінія на тему: «Про використання РРО»

 

          12 лютого 2021 року з 11 год. 00 хв. до 12 год. 00 хв. Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та
м. Севастополі проведе «гарячу» телефонну лінію на тему: «Про використання РРО».

          На запитання платників відповідатиме Олена Мигирич –  начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

          Усі бажаючі можуть поставити свої запитання за номером «гарячої» телефонної лінії: (0552) 32-74-05.

  • 1 січня 2021 змінено порядок ведення обліку доходів і витрат для підприємців

 

          У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі наголошують, що з 1 січня 2021 року для фізичних осіб - підприємців змінився порядок ведення обліку доходів і витрат.

          Зокрема, ФОП на загальній системі оподаткування та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність зобов’язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності за встановленою формою в паперовому та/або електронному вигляді, у тому числі через Електронний кабінет. Типова форма такого обліку та порядок його ведення визначається Міністерством фінансів.          До моменту затвердження нової форми залишається чинною діюча Книга обліку доходів і витрат.

          ФОП-єдинники I і II груп та III без ПДВ матимуть право вести облік у довільній формі як у паперовому, так і в електронному вигляді шляхом щомісячного відображення отриманих доходів.

          ФОП-єдинники III групи з ПДВ зможуть вести облік у довільній формі як у паперовому, так і в електронному вигляді шляхом щомісячного відображення доходів та витрат.

          Також із 1 січня 2021 року скасовано вимогу для платників єдиного податку щодо реєстрації Книги у податкових органах. Тепер платникам не потрібно подавати заяви чи повідомлення до податкової інспекції про скасування реєстрації книг, які були зареєстровані у 2020 році.

          При веденні обліку у довільній формі платники єдиного податку вправі застосовувати будь-який спосіб обліку доходів. Це можуть бути записи в довільному реєстрі - паперовому зошиті, журналі, чи в електронній таблиці у файлі Excel.

          Крім того, платники зможуть продовжувати вести Книгу обліку доходів (для платників єдиного податку першої, другої та третьої груп, які не є платниками податку на додану вартість) та Книгу обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість) за діючими на сьогодні формами.

 

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь