A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Соціальна підтримка підприємців: відстрочення податкового боргу, меншого за 6800 гривень

Дата: 11.02.2021 10:54
Кількість переглядів: 322

Відстрочити податковий борг можуть платники податків - фізичні особи, у тому числі самозайняті особи, які на 01.12.2020 мали загальний розмір податкового боргу (у тому числі штрафні санкції, пеня та проценти за користування розстроченням/відстроченням) не більше 6800 гривень.

          Для того, щоб відстрочити податковий борг, платник податків має звернутись із заявою довільної форми до податкової інспекції за місцем обліку. Заяву можна подати як у паперовому, так і в електронному вигляді - через приватну частину Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/).

          Відстрочення податкового боргу буде здійснюватися без укладання окремого договору із платником податків. Тобто, жодних додаткових документів подавати не потрібно.

          Відстрочення надається без нарахування процентів за користування відстроченням.

          У разі погашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу до 29 грудня 2021 року штрафні санкції і пеня на такі сплачені відстрочені суми не застосовуються та не нараховуються.

          Якщо платник податків достроково сплатив відстрочений податковий борг, то він повідомляє про це податкову інспекцію шляхом надсилання листа у довільній формі.

          У випадку непогашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу до настання визначеного строку, а також у разі її погашення після 29 грудня 2021 року, штрафні санкції і пеня на відстрочені суми, що залишаться непогашеними, будуть нараховуватися у загальному порядку згідно з вимогами Податкового кодексу України.

З 1 січня змінені граничні обсяги доходів для спрощенців

          Ексклюзивні коментарі від спеціалістів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у Facebook дивіться за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson. crimea.sevastopol.
          Переглянути запис онлайн вебінару про те, як розрахувати річний обсяг доходу «єдинникам» за 2020 рік, можливо за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol/videos/2493070404327460

          Головний спікер: Інна Кмєть – фахівець управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь