A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Сплата ЄСВ платниками єдиного податку першої групи

Дата: 02.02.2021 11:02
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

З 1 січня 2021 року платників єдиного податку першої групи звільнено від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по
31 травня 2021 року.

          Тобто ЄСВ спрощенці 1-ї групи не сплачують за грудень 2020 року та
5 місяців з січня по травень (включно) 2021 року.

          Водночас ці місяці несплати ЄСВ, як зазначають у Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, включаються до страхового стажу єдинника 1-ї групи.

 

Довідка про відсутність заборгованості надається лише за умови подання платником належним чином оформленої Заяви та за відсутності заборгованості

 

          Державна податкова служба України у зв'язку з численними зверненнями щодо видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи та враховуючи типові помилки при оформленні платниками заяв про надання довідки повідомляє таке.

Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі -Порядок), затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 №733, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.09.2018 за                  № 1102/32554.

          Згідно з абзацом першим пункту 3 Порядку для отримання Довідки платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі - Заява), форму якої затверджено додатком 2 до Порядку.

          Для правильного заповнення Заяви потрібно зазначати усі реквізити нормативно-правового акту за уніфікованим шаблоном відображення, необхідні для його ідентифікації:

          вид (Закон України або ЗУ (скорочений варіант), постанова Кабінету Міністрів України або постанова КМУ (скорочений варіант), наказ міністерства, постанова Правління Національного банку України або постанова Правління НБУ (скорочений варіант);

          порядковий номер (знак «№» та арабські або арабсько-римські цифри, знаки «-», «/»);

дату прийняття, оформлену словесно-цифровим (25 грудня 2015 року) або цифровим способом (25.12.2015);

          індивідуальну назву, що зазначається у лапках («...»).

Невідповідність поданої Заяви встановленій законодавством формі або вимогам щодо її заповнення може бути причиною неприйняття такої Заяви, про що платник негайно повідомляється у тій самій формі, у якій він звертався із Заявою з обов'язковим зазначенням допущених помилок, що стали причиною неприйняття.

Отже, заповнена з порушенням встановлених вимог Заява не буде прийматися та опрацьовуватися контролюючим органом відповідно до Порядку та, як наслідок, не буде здійснюватися перевірка наявності/відсутності заборгованості та надання результату її розгляду у вигляді Довідки або листа-відмови у її видачі.

Тобто, Довідка надається лише за умови подання платником належним чином оформленої Заяви, її опрацювання контролюючим органом та за відсутності на дату формування Довідки заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь