Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Сплата ЄСВ платниками єдиного податку першої групи

Дата: 02.02.2021 11:02
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

З 1 січня 2021 року платників єдиного податку першої групи звільнено від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по
31 травня 2021 року.

          Тобто ЄСВ спрощенці 1-ї групи не сплачують за грудень 2020 року та
5 місяців з січня по травень (включно) 2021 року.

          Водночас ці місяці несплати ЄСВ, як зазначають у Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, включаються до страхового стажу єдинника 1-ї групи.

 

Довідка про відсутність заборгованості надається лише за умови подання платником належним чином оформленої Заяви та за відсутності заборгованості

 

          Державна податкова служба України у зв'язку з численними зверненнями щодо видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи та враховуючи типові помилки при оформленні платниками заяв про надання довідки повідомляє таке.

Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі -Порядок), затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 №733, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.09.2018 за                  № 1102/32554.

          Згідно з абзацом першим пункту 3 Порядку для отримання Довідки платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі - Заява), форму якої затверджено додатком 2 до Порядку.

          Для правильного заповнення Заяви потрібно зазначати усі реквізити нормативно-правового акту за уніфікованим шаблоном відображення, необхідні для його ідентифікації:

          вид (Закон України або ЗУ (скорочений варіант), постанова Кабінету Міністрів України або постанова КМУ (скорочений варіант), наказ міністерства, постанова Правління Національного банку України або постанова Правління НБУ (скорочений варіант);

          порядковий номер (знак «№» та арабські або арабсько-римські цифри, знаки «-», «/»);

дату прийняття, оформлену словесно-цифровим (25 грудня 2015 року) або цифровим способом (25.12.2015);

          індивідуальну назву, що зазначається у лапках («...»).

Невідповідність поданої Заяви встановленій законодавством формі або вимогам щодо її заповнення може бути причиною неприйняття такої Заяви, про що платник негайно повідомляється у тій самій формі, у якій він звертався із Заявою з обов'язковим зазначенням допущених помилок, що стали причиною неприйняття.

Отже, заповнена з порушенням встановлених вимог Заява не буде прийматися та опрацьовуватися контролюючим органом відповідно до Порядку та, як наслідок, не буде здійснюватися перевірка наявності/відсутності заборгованості та надання результату її розгляду у вигляді Довідки або листа-відмови у її видачі.

Тобто, Довідка надається лише за умови подання платником належним чином оформленої Заяви, її опрацювання контролюючим органом та за відсутності на дату формування Довідки заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь