A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Звіт про роботу Горностаївського бюро правової допомоги за 2020 рік

Дата: 27.01.2021 09:15
Кількість переглядів: 327

З 01 вересня 2016 року минуло вже понад пять років — з часу коли на території Горностаївського району розпочало свою роботу Горностаївське бюро правової допомоги Каховського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мешканці району почали звертатися до бюро за кваліфікованою юридичною, а головне безоплатною допомогою.

Так, у 2020 році, 395 громадян змогли отримати відповіді на свої питання правового характеру, що приємно, з них 84 мешканців звернулися повторно для отримання консультації з інших питань. Основними питаннями, що хвилюють жителів нашого району відносяться до таких категорій, як сімейне право, соціальне забезпечення, призначення житлових субсидій, виконання судових рішень, житлове, трудове право та інше. Крім того, до бюро звернулося 38 жителі нашого району з письмовими зверненнями на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

За 2020 рік було проведено  виїзди мобільних дистанційних консультаційних пунктів (виїзних прийомів громадян) по селам Горностаївського району та було надано безоплатну правову допомогу громадянам.

Забезпечували роботу дистанційних пунктів консультування громадян та провели 96 прийомів громадян на території смт Горностаївка.

За 2020 рік було працівниками бюро надано громадянам 15 письмових консультацій у сфері земельних відносин.

Працівниками бюро до суду, в інтересах громадян, було подано 38 позовних заяв, заяв про видачу судового наказу, відзивів на позовну заяву, заперечень на відзиви на позовну заяву, з яких судом задоволено всі ті, які на даний час вже були розглянуті. Більшість звернень до суду стосувалися допомоги у призначенні аліментів, розірвання шлюбу, втрати права користування жилим приміщенням, встановлення юридичного факту.

Також працівники Горностаївського бюро правової допомоги представляли інтереси громадянина “Б” відповідача у справі про стягнення заборгованості по кредитному договору. Юристи складали процесуальні документи та здійснювали представництво інтересів громадянина “Б”. В результаті банку відмовили в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Важливим напрямком роботи бюро є проведення правоосвітницької роботи. Так, працівниками у 2020 році проведено велика кількість правопросвітницьких заходів, до яких відносяться:

лекції та семінари Горностаївській районній філія Херсонського обласного центру зайнятості;

- лекції в КУ “центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді"

- лекції в Горностаївському районному секторі філії Державної установи “Центр пробації” в Херсонській

- лекції у навчальних закладах;

- проведення  зустрічей з мешканцями сіл Горностаївського району;

- проведені виїзди, спільно з головою Горностаївської районної ради та головою Горностаївської РДА до сільських рад з метою здійснення прийому громадян та наданню їм адресної правової допомоги;

- онлайн консультацій на різну правову тематику в рубреці “Безоплатні поряди юриста”

- виступи на правову тиматику на радіо “Лепетиха ФМ”

- відеоконсультації на правову тематику

Укладено меморандуми про співпрацю з  органами місцевого самоврядування, які знаходяться на території Горностаївського району Херсонської області, громадськими організаціями та партнерами-провайдерами правової допомоги, з якими налагоджено співпрацю протягом 2020 року.

Працівниками Горностаївського бюро розміщено 48 консультацій з різних питань на сайтах органів державної влади та місцевого самоврядування.

 

Ласкаво просимо до Горностаївського бюро правової допомоги. Ми працюємо з 8 до 17 години щоденно, крім вихідних, та знаходимось за адресою — вул. Покровська, 172, смт.Горностаївка.

Начальник Горностаївського бюро правової допомоги Костянтин Цупра

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь