A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Шановні аграрії Горностаївської громади!

Дата: 11.09.2020 08:32
Кількість переглядів: 756

Впродовж останього року в регіоні склались оптимальні умови для зростання щільності та популяції мишоподібних гризунів.

Враховуючи біологічні особливості шкідників, а саме здатність до швидкого розмноження, за сприятливих погодних умов може відбутися наростання чисельності гризунів.

Серед мишоподібних гризунів найбільш поширеними та шкідливими у посівах сільськогосподарських культур є полівка звичайна. Зустрічаються також миші: хатня, польова, лісова та курганчикова.

Тепла та помірно-волога погода, достатня кормова база стимулюють активне розмноження гризунів. Надалі погодні умови регулюватимуть активність розвитку і поширення шкідників на сільськогосподарських культурах.

Враховуючи викладе та в інтересах запобіганню зниження рівня врожайності сілськогосподарських культур в межах громади, рекомендуємо керівникам господарств усіх форм власності та фізичним особам, що є користувачами земель сілськогосподарського призначення впродовж осені організувати систематичне обстеження посівів сільськогосподарських культур щодо заселення посівів озимих культур, багаторічних трав та садів мишоподібними гризунами.

Щоб не допустити пошкодження посівів шкідниками слід проводити систематичні обстеження полів. При економічному порозі шкідливості (ЕПШ) мишоподібних гризунів на зернових та ріпаку - 3, на багаторічних травах - 5 жилих колоній на гектар слід застосовувати родентициди, зернові принади Бактероденциду, Багіра, Бродівіт, Бродіфакум, Бромакем, Ізоцин, Крисолов, Мишолов, Рат Кіллер Супер, Шторм та інші відповідно до "Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні".

Заходи захисту слід здійснювати за суворого дотримання вимог санітарної безпеки, охорони праці й навколишнього середовища!

З повагою,

відділ земельних відносин Горностаївської селищної ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь