A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

04.08.2020 року на базі відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради проведено семінар на тему: «Організація харчування дітей та дотримання протиепідемічних заходів у дитячих дошкільних закладах Горностаївської ОТГ»

Дата: 05.08.2020 11:17
Кількість переглядів: 599

04 серпня 2020 року на базі відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради проведено  семінар – нараду для керівників закладів дошкільної освіти, керівників дошкільних структурних підрозділів закладів загальної середньої освіти та медичних сестер на тему: «Організація харчування дітей та дотримання протиепідемічних заходів у дитячих дошкільних закладах Горностаївської ОТГ».

 Нарада пройшла за участю селищного голови Ляхна Д.В., начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Горностаївського районного управління ГУ ДПСС в Херсонській області Шарко Л.Б, начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради Кирпоти В.Я.

На розгляд виносилися  питання:

- Дотримання вимог тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку  з поширенням коронавірусної хвороби;

-   Організація харчування дітей, забезпечення технології приготування їжі та ведення документації, дотримання санітарних вимог на харчоблоках дитячих дошкільних закладів.

- Облаштування харчоблоків. Забезпечення якісного вхідного контролю харчових продуктів у закладах дошкільної освіти, наявності супровідних документів у постачальників, які здійснюють постачання харчових продуктів, проведення лабораторного контролю за показниками безпеки продуктів, які використовуються для харчування дітей.

-  Організація діяльності закладів  дошкільної освіти у 2020 – 2021 навчальному році.

 - Відзначення  Всеукраїнського дня дошкілля.

- Про нагородження педагогічних працівників.

- Про підвищення кваліфікації педагогічних працівників в КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

Селищний голова Ляхно Д.В.  повідомив, що за  сприятливої епідеміологічної ситуації, дозволу районної  комісії з питань техногенно –екологічної безпеки заклади дошкільної освіти з 01 вересня 2020 року відновлять свою роботу. Всі вимоги відповідно до постанови Головного санітарного лікаря будуть дотриманні. На даний час ведеться підготовка щодо відновлення роботи закладів дошкільної освіти.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Горностаївського  районного управління ГУ ДПСС в Херсонській області Шарко Л.Б. детально зупинилася на виконанні постанови № 25 від 21.05.2020 року «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби».

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради  Кирпота В.Я. наголосила  директорам закладів дошкільної освіти, що на сайті Міністерства освіти і науки  є допоміжні матеріали для  роботи вихователів з дошкільнятами  в закладах під час  коронавірусної хвороби, та повідомила, що  30.07.2020 року прийнята постанова Головного санітарного лікаря № 42 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку  з поширенням коронавірусної хвороби». Озвучила механізм  подання нагородних матеріалів педагогічних працівників відомчими відзнаками та зупинилася на  підвищенні кваліфікації педагогічних працівників в КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

Головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради Сіденко Є.Л. ознайомила керівників закладів дошкільної освіти з інструктивно-методичними рекомендаціями щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти у 2020/2021 навчальному році  та підготовки  відеоматеріалів  щодо відзначення Всеукраїнського дня дошкілля.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь