A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

28 квітня- Всесвітній день охорони праці

Дата: 27.04.2020 11:28
Кількість переглядів: 423

   Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам'яті загиблих працівників, вперше проведеного американськими і канадськими трудящими в 1989 році в пам'ять про працівників, загиблих та постраждалих на роботі.  Всесвітній день  охорони праці відзначають 28 квітня, щорічно, починаючи з  2003 року. У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.
         Цього року, визнаючи величезну проблему, з якою уряди держав, роботодавці та працівники стикаються в усьому світі в боротьбі з пандемією, пов’язаної з коронавірусною хворобою COVID-19,   Міжнародною організацією праці визначено девіз Дня охорони праці – «Зупинемо пандемію: безпека здоров’я на роботі  може  врятувати  життя».

         У процесі підготовки до відзначення Дня охорони праці в Україні, яка фактично збіглася в часі з першими проявами «коронакризи», стало зрозумілим, що перед усім українським суспільством постав досі нечуваний виклик, який вимагає особливих заходів та зусиль. 

        Ухвалені на законодавчому рівні карантинні заходи спрямовані передусім на протидію поширенню коронавірусної інфекції, але разом з тим, як наслідок їх впровадження, ми можемо спостерігати невтішну картину економічного спаду в країні: у всіх галузях та сферах. Це нові виклики як для держави, так і для всіх тих, хто відповідає за найманих працівників у країні. На сьогодні від соціальної свідомості роботодавців залежить не тільки життя і здоров’я всіх громадян України, а й стійкість та цілісність нашої держави.

            Каховське відділення Фонду соціального страхування України в Херсонській області пропонує  роботодавцям, керівникам  підприємств, установ, організацій, фермерських господарств, приватним підприємцям зосередити увагу на попередження спалахів  інфекційних захворювань на виробництві, зокрема пандемії пов’язаної з коронавірусною хворобою COVID – 19. На підприємствах, де неможливо впровадити дистанційний режим роботи під час карантину,   забезпечити працівників необхідними засобами захисту, спецодягом, профілактичними засобами гігієни для недопущення ймовірного зараження працівників новою невивченою формою інфекції. Тепер життя і здоров’я найманих працівників напряму залежить від ставлення роботодавців до своїх кадрів, до них особисто та їх сімей. Цінність результатів будь-якої трудової діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника!

           Особливу увагу потрібно приділити захисту лікарів та інших медичних працівників, що перебувають в епіцентрі складної ситуації, виконуючи професійні обов’язки з надання медичної допомоги пацієнтам, збереження їх здоров’я та життя.

              Водночас, постановою КМУ від 25.03.2020 №  256, рекомендовано підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності на час встановлення карантину не звільняти працівників, які виконують визначену трудовим договором роботу вдома, та працівників, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати на період карантину, що також сприяє збереженню трудових прав працівників у цей непростий час.

        Зупинка економічної активності бізнесу, врешті-решт, обов’язково закінчиться, а збережений трудовий капітал стане для підприємств рушійною силою, яка забезпечить у подальшому відновлення економічного зростання!

 

          Підсумовуючи результати роботи з питань охорони праці та профілактики  нещасних випадків у 2019 році та з нагоди  відзначення Всесвітнього дня охорони праці,  за організацію роботи з охорони праці  Подяки та Почесні Грамоти управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області отримали начальник відділу охорони праці КВУ «Каховський водоканал» Горєлова А.М., інженер з охорони праці ТОВ «Каховське АТП - 16506» Вільк-Ткачук О.Є. та директор ПП з іноземними інвестиціями «Еммануїл Фарм» Зик В.І.

                  Поздоровляємо нагороджених  фахівців з охорони праці, дякуємо за те, що розуміють актуальність вимог сьогодення, відзначаємо їхню компетентність та відповідальність.

 

 Страховий експерт з охорони праці Каховського відділення Фонду соціального страхування України в Херсонській області Людмила Рожок


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь