A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

З 1 квітня 2020 року вводяться штрафні санкції за зберігання пального без ліцензії

Дата: 20.03.2020 08:27
Кількість переглядів: 727

Фото без опису

Горностаївська ДПІ Новокаховського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що з 1 квітня 2020 року відповідно до ст.17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів і пального» від 19.12.1995 №481/95-ВР з змінами та доповненням до суб’єктів господарювання за зберігання пального без наявності ліцензії застосовуватимуться фінансові санкції в розмірі 500 тис. гривень.

            Відповідно до статті 15 вищезазначеного Закону для отримання ліцензії на право зберігання пального суб’єктом господарювання разом із заявою додатково подаються завірені копії таких документів, а саме:

            - документ, що засвідчує право власності або право користування земельною ділянкою на якому розташований об’єкт оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, які діють на дату подання заяви, або введення в дію такого об’єкта в експлуатацію;

            - акт введення в експлуатацію об’єкта або сертифікат про приймання в експлуатацію завершених будівництвом об’єктів, або інші документи, що підтверджують їх приймання в експлуатацію у відповідності до законодавства;

При цьому зазначаємо, що до 1 січня 2022 року суб’єкти господарювання можуть отримати ліцензію на право зберігання пального без надання акту введення в експлуатацію об’єкта або акту готовності об’єкта до експлуатації, або сертифікату, при умові надання копій документів, що підтверджують право власності на такі об’єкти нерухомого майна, які видані в установленому законодавством порядку до 1 січня 2014 року;

            - дозвіл на початок виконання робіт підвищеної небезпеки і початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки.

            У разі, якщо суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізується іншим особам і використовується виключно для власних потреб, або промислової обробки, вищевказані документи не подаються. Такі суб’єкти мають вказати в заяві про використання пального для власного споживання або переробку, загальну об’ємність резервуарів для зберігання пального і їх фактичне місцезнаходження.

            Нагадуємо, що річна плата за ліцензію на право зберігання пального становить 780 гривень і зараховується до місцевих бюджетів по місцю здійснення діяльності. Крім того, ліцензія має бути видана на кожне місце зберігання пального.

            Ліцензія або рішення про відмову у її видачі податкова інспекція видає заявнику не пізніше 20 календарних дня з моменту отримання документів.

            До 31 березня 2020 року до суб’єктів господарювання за зберігання пального без ліцензії фінансова санкція не застосовуватиметься.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь