A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Особливості ЗНО-2020

Дата: 14.02.2020 10:36
Кількість переглядів: 530

Комунальна установа «Методичний кабінет Горрностаївської селищної ради Херсонської області» повідомляє, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 11 травня 2019 року № 635 «Деякі питання проведення в 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти», врегулювано проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року (далі – ЗНО).

          Відповідно до наказу кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів із Переліку:

  • Українська мова і література
  • Математика
  • Історія України
  • Біологія
  • Географія
  • Фізика
  • Хімія
  • Англійська мова
  • Іспанська мова
  • Німецька мова
  • Французька мова

          Результати зовнішнього незалежного оцінювання із трьох навчальних предметів зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти (далі – атестація) для учнів (слухачів, студентів) закладів загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які в 2020 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти (далі – здобувачі освіти):

  • українська мова і література (українська мова);
  • математика або історія України (період XX - початок XXI століття) (за вибором здобувача освіти);
  • один із навчальних предметів, зазначених у Переліку (за вибором здобувача освіти).

          Здобувачі освіти, яким результат зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови має зараховуватися як оцінка за атестацію, отримують її за результатами виконання завдань:

  • рівня стандарту, якщо вивчали відповідний навчальний предмет на рівні стандарту;
  • рівня стандарту та профільного рівня, якщо вивчали відповідний навчальний предмет на профільному рівні.

          Результати зовнішнього оцінювання з української мови і літератури (українська мова), математики або історії України (період XX - початок XXI століття) можуть зараховуватися як результати атестації для студентів закладів вищої освіти, які скористалися правом повторного складання атестації у формі зовнішнього оцінювання, що передбачено пунктом 5 наказу Міністерства освіти і науки України від 07 грудня 2018 року N 1369 "Про затвердження Порядку проведення державної підсумкової атестації", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02 січня 2019 року за № 8/32979.

          Відповідно до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України, 2020 року під час вступу до ВИШу зараховуватимуть результати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018, 2019 та 2020 років з усіх предметів, крім іноземних мов. Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник має право подавати оцінку із сертифікатів 2018, 2019 та 2020 років з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд.

ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ЗНО-2020

          Наказом Міністерства освіти і науки України від 09 липня 2019 року № 947 затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року.

          Відповідно до наказу реєстрація осіб для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні розпочалася  з 03 лютого і триватиме до 24 березня 2020 року. Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 17 березня 2020 року.

          До 30 квітня 2020 року зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

          Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 21 травня тестуванням з математики і завершиться 15 червня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 26 травня, з фізики — 28 травня, з іспанської, німецької, французької мов — 01 червня, з англійської мови — 02 червня, з історії України — 04 червня, з біології — 09 червня, з географії — 11 червня.

          Інформацію про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 24 червня 2020 року.

          Зміст сертифікаційних робіт відповідатиме програмам зовнішнього незалежного оцінювання,  затвердженим наказами Міністерства освіти і науки України від 26 червня 2018 року № 696, від 20 грудня 2018 року № 1426.

Реєстрація для участі у ЗНО-2020

          Щоб зареєструватися для участі у ЗНО, потрібно створити й заповнити реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися», розміщеного на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (testportal.gov.ua) у рубриці «ЗНО/ДПА», підготувати комплект реєстраційних документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти (для випускників шкіл, студентів професійно-технічних закладів і коледжів, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти) або надіслати його до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти (для випускників минулих років). Отримати від регіонального центру Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання.

Документи, необхідні при реєстрації для участі у ЗНО:

  • копія паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові). Звертаємо увагу, що в паспортах нового зразка (ID-картка) немає серії документа. Під час заповнення реєстраційної форми поле «серія» залишайте порожнім. У разі відсутності паспорта окремі категорії осіб можуть подати інший документ.

          Якщо виникли проблеми з отриманням паспорта громадянина України, радимо для вирішення питань щодо реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні звернутися до адміністрації закладу освіти. Нагадуємо, що інформацію про механізм реєстрації здобувачів освіти, які не мають паспорта, для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього оцінювання, розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Керівникам закладів освіти», доступ до якого – за допомогою логіна та пароля, наданих закладу освіти регіональним центром оцінювання якості освіти.

  • дві однакові фотокартки для документів розміром 3 х 4 см із зображенням, що відповідає досягнутому віку (фотокартки мають бути виготовлені на білому або кольоровому фотопапері);
  • реєстраційну картку, яку можна сформувати самостійно, скориставшись спеціальним сервісом «Зареєструватися», розміщеним на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти, або звернутися за допомогою до особи, відповідальної за реєстрацію в закладі освіти, де навчається здобувач освіти.

У разі необхідності також подаються:

  • медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього оцінювання за формою первинної облікової документації № 086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання», затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 29 серпня 2016 року № 1027/900;
  • копія свідоцтва про зміну імені, та/або свідоцтва про шлюб, та/або свідоцтва про розірвання шлюбу (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);
  • копія нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою);
  • заява щодо надання можливості пройти зовнішнє незалежне оцінювання з певного(их) предмета(ів) під час додаткової сесії, у якій має бути вказана причина, що унеможливлює участь в основній сесії, і документ, що підтверджує цю причину (для тих, хто має на це право відповідно до розділу VI Порядку).

Увага! На копіях документів випускник має написати Згідно з оригіналом (без лапок), поставити підпис, свої ініціали та прізвище, дату засвідчення копії.

          Після отримання від випускників реєстраційних документів заклад освіти формує список осіб, які проходитимуть державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Засвідчений підписом керівника та печаткою закладу освіти (у разі її наявності) список учнів і комплекти реєстраційних документів треба надіслати не пізніше ніж 17 березня 2020 року до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Дату подання визначатимуть за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті.

          Підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні є Сертифікат, який буде надіслано в індивідуальному конверті разом з реєстраційним повідомленням учасника зовнішнього незалежного оцінювання до закладу освіти, де навчається здобувач освіти. Вручення індивідуальних конвертів забезпечують заклади освіти.

          Результати зовнішнього незалежного оцінювання буде оголошено:

  • з математики та фізики — до 12 червня 2020 року;
  • з української мови і літератури, історії України та іноземних мов — до 20 червня 2020 року;
  • з біології, географії, хімії — до 24 червня 2020 року.

За додатковою інформацією звертатись  до координатора з питань ЗНО закладів загальної середньої освіти Горностаївської селищної ради  – Ковалюк Світлани Миколаївни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь