A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

11 грудня 2019 року відбулася інформаційна зустріч голови Горностаївської ОТГ з жителями села Лопатки Червоноблагодатненського старостинського округу

Дата: 11.12.2019 16:52
Кількість переглядів: 588

11 грудня 2019 року  відбулася інформаційна зустріч голови Горностаївської ОТГ Ляхна Дмитра Валерійовича з жителями села Лопатки Червоноблагодатненського старостинського округу. На зустрічі були  присутні в.о. старости Бенедисюк С.О., заступник селищного голови Крижановська В.В. ,в.о.директора КЗ « Горностаївський СБК» Шептун Т.В.  та мешканці с.Лопатки і  с. Червоноблагодатне. Піднімались  наболілі питання мешканцями обох сіл :

- аналіз роботи завідувачки  Лопатківського сільського клубу Баранчук Юлії Миколаївни за скаргою жителів с. Лопатки ;

- відсутність автобусного сполучення з смт.Горностаївка та іншими населеними пунктами;

- потреба капітального ремонту доріг з с. Ольгине до с. Червоноблагодатне і до с. Лопатки.

          Зустріч була , як завжди в Червоноблагодатненському старостинському окрузі, досить емоційною, особливо при розгляді скарги на керівника клубу. Було досить багато виступів як прихильників ,які вважають роботу Баранчук Ю.М. задовільною ,  так і  ображених односельчан, які не мали змогу 30 листопада 2019 року переглянути концерт аматорських колективів з с. Червоноблагодатного,  завдяки халатності керівника клубу. Дискусію було закінчено прийняттям «соломонового рішення» - припинити дію контракту з Баранчук Ю.М. по закінченні терміну та оголосити конкурс на заміщення вакантної посади завідувача Лопатківської філії КЗ « Горностаївський СБК».

          Стосовно автобусного сполучення с. Лопатки з іншими населеними пунктами Горностаївської громади  селищним головою Ляхно Д.В. було надано розяснення, що в даний час відсутні бажаючі серед державних перевізників отримати даний маршрут. Одним із шляхів вирішення цієї проблеми є створення в Горностаївській ОТГ комунального транспортного підприємства, проте на придбання тільки одного автобуса необхідно виділити з бюджету майже 2 млн.грн. В даний час селищного бюджету не вистачає на відкриття такого підприємства, оскільки майже 70% власних доходів громади витрачається на утримання шкіл та дитячих садочків. На сьогоднішній день  ведуться перемовини з приватним перевізником і маємо надію, що в маршрут « Нова Благовіщенка – Херсон» будуть внесені зупинки с. Червоноблагодатне та с.Лопатки.

          Звучали питання про капітальний ремонт доріг. Голова громади неодноразово пояснював, що між населеними пунктами – це дороги загального користування, які ремонтуються за рахунок коштів з обласного бюджету. Капітальний ремонт дороги між населеними пунктами с.Ольгино і с.Червоноблагодатне  планується провести на загальну суму 28 млн.грн. в 2021 році відповідно заходів обласної програми.

Також  Ляхно Д.В.  надав роз’яснення стосовно наповнення бюджету Горностаївської ОТГ, яка частка в бюджеті громади Червоноблагодатненського старостинського округу. Селищний голова наголосив, що  мешканці даного округу, маючи найкращі землі в районі, не проявляють громадянської позиції в сплаті податків за землю, а значить бюджет громади  не отримує кошти на вирішення соціальних проблем. « Як ми працюємо, так кожна громада і отримує із загального бюджету. Проте, до вирішення кожного проблемного питання керівництво громади підходить виважено і прагне, щоб всі старостинські округи розвивались рівномірно. », - сказав Ляхно Д.В.

Не оминули питання щодо роботи комунгоспу . Мешканці с. Лопатки подякували селищному голові про якісне водопостачання на вулицях села, де багато років  це було проблемою. Зустріч закінчили з побажаннями вирішувати проблеми спільно,  дружньо, відділяючи особисті образи у вирішенні загальних питань громади.

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь