A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

16 днів проти насильства

Дата: 22.11.2019 11:28
Кількість переглядів: 591

Фото без опису

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. В Горностаївському ОТГ також  стартує дана акція, яка починається 25 листопада, в Міжнародний день ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини.

У ці дві неділі, які дістали назву “16 днів проти насильства”, також відзначають низку міжнародних днів і річниць: 29 листопада – Міжнародний день захисту прав жінок; 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом; 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством; 3 грудня – Міжнародний день інваліда, 5 грудня – Міжнародний день волонтера; 6 грудня – Річницю з дня «Монреальської різанини»; 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.
Ключові дати акції акцентують увагу на непересічній цінності таких принципів ненасильницького людського співіснування у суспільстві, сім’ї, учнівському середовищі, як свобода, взаємоповага, справедливість, особиста недоторканість, милосердя.
Кампанія була започаткована першим Інститутом жіночого глобального лідерства в червні 1991 року та учасниками Форуму з питань жінок, насильства та прав людини, представленого учасницями з 20 країн світу, що закликали до спільних глобальних дій.
Сьогодні ця міжнародна кампанія використовується як організаційна стратегія для окремих осіб та організацій у всьому світі, щоб закликати до ліквідації насильства щодо жінок та дівчат.

В рамках інформаційної кампанії, у новому відеоролику «Розірви коло» https://www.youtube.com/watch?v=ZGoWmM3nZAU

 

https://www.youtube.com/watch?v=31JOojbH0ds&list=PLV4zy1apmIUYVF6VvVjU0Uf10oGD877KW

 

https://www.youtube.com/watch?v=PcNIEqSyTo0&list=PLV4zy1apmIUbEok-ygz1J4mKTqdAzKxPV

 

демонструється, як із покоління герої передають один одному сувій, що символізує усталені виправдання насильства у формі українських прислів’їв та приказок. Такий зв’язок крізь час поколінь підкреслює укоріненість проблеми.

          Інформаційна кампанія «Розірви коло» закликає усе суспільство до активних дій «пульової» толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна: якщо він любить, то ніколи не вдарить; зроби боляче – це не прояв симпатії; твоя «хата не скраю» - ти можеш допомогти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь