Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

«Профіестафета» відбулась!

Дата: 29.05.2019 14:46
Кількість переглядів: 455

«Профіестафета»  відбулась!

Фахівці Горностаївської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості постійно шукають нові підходи у роботі з молоддю задля її свідомого та виваженого вибору майбутньої професії. У цьому навчальному році для здобувачів освіти 8 класу Горностаївського ЗДПЗСО  фінальним профорієнтаційним заходом стала інтерактивна гра «Профіестафета». Метою цього заходу було закріпити у школярів отримані знання упродовж проведеної профорієнтаційної роботи за 2018-2019 н.р. та сприяти зацікавленості в поглибленні знань у розмаїтті світу професій.

В облаштованому залі змагались дві команди «Трудолюби» та «Ананаси». Їх результати оцінювало компетентне журі до складу якого увійшли: голова Горностаївської селищної ради Д.В. Ляхно, методист КУ «Методичний кабінет Горностаївської селищної ради Херсонської області» Я.О. Кіщук та директор Горностаївської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості А.М. Сулімовська.

Перший конкурс «Хто більше?», у якому були запропоновані деякі незвичайні характеристики професій, а діти по черзі називали ті професії, які на їх думку найбільше відповідають даній характеристиці. Школярі наперебій називали професії, а фафоритами стали «найкольоровіші» професії. У конкурсі капітанів «Хто я?»  перевірялась здатність описувати професію, не називаючи її.  Представник команди задавав будь-які питання, щоб відгадати хто ж він, адже він не бачив хто він є, але у відповідь чув лише «Так» або «Ні». Найкумеднішим був конкурс «Хто швидше відгадає та складе з букв професію?». Учасники мали по дві букви і на швидкість відгадували назву професії та складали її. Цікавим і пізнавальним виявився  конкурс: «Чи є це?»

У кожної команди був набір предметів, які використовуються у трудовій діяльності. І завданням було за 60 секунд: визначитись та покласти відповідні покажчики, а також озвучити, як використовують той чи інший предмет працівники. За відгуками учасників найбільш запам’ятався конкурс-естафета: «Яким має бути працівник?» Завданням кожної команди було на відкриту літеру написати професійну характеристику притаманну кваліфікованому працівникові.

Школярі одностайно висловили своє задоволення участю в проведеній «Профіестафеті», закріпивши та збагативши свій словниковий профорієнтаційний запас та побажали змагатись у подібних профорієнтаційних інтерактивних заходах між однолітками з інших шкіл району.

Профконсультант Горностаївської РФ ХОЦЗ Н.Діброва

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь