A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

День Державного Герба на логопедичних заняттях в Козаче-Лагерських та Славненському закладах освіти

Дата: 21.02.2019 16:58
Кількість переглядів: 617

Герб - це знак, своєрідний ключ до історії сім'ї, міста, національного утворення держави. Це пам'ятка духовної культури. У гербі у вигляді знаків втілюються реальні події, суспільні явища, ідеологія та світосприймання.

Герб України - символічний знак Держави, символ влади. Золотий тризуб на блакитному тлі затверджений Верховною Радою України 19 лютого 1992 р. як державний знак - Герб самостійної незалежної держави України. Що ж означає тризуб? По-різному тлумачать цей знак історики. Одні вважають його зображенням церковного світильника, корогви, церковного порталу, якоря; решта - зображенням голуба, шолома, двосічної сокири або верхівки скіпетра.

З метою виховання патріотичних почуттів, поваги до символів Української держави, вчителем-логопедом Шевчик Наталією Василівною на заняттях були проведені розвиваючі ігри.

Діткам дуже сподобалась гра «Виклади герб України», виготовлена  з нестандартного матеріалу (кришки від пластикових пляшок), мета якої - розвиток дрібної моторики і тактильної чутливості; формування навички самостійно розкладати по схемі; розвиток мислення, пам'ять, уяву і творчість дітей.

Здобувачі освіти із захопленням виконували вправу «Обведи обома руками ТРИЗУБ». Ця кінезіологічна вправа допомагає розвинути почуття симетрії, знизити тривожність, прискорити процес корекції дисграфії, дислексії, розвитку мовлення. Будь-які вправи, які виконуються і лівою, і правою рукою, сприяють зміцненню нейронних зв'язків і створенню нових.

Пазл «Тризуб» – це цікава розвиваюча і повчальна гра, яка вимагає посидючості, акуратності, терпіння і уважності. Збираючи картину, дитина пізнає зв`язки між частиною і цілим, розвиває логічне мислення і дрібну моторику рук. Щоб зібрати достатньо складний пазл, потрібно добре володіти просторовими характеристиками і уявою, здатністю перевертати картинку в умі, умінням знайти потрібний фрагмент. Оскільки пазл складається з достатньо дрібних деталей, необхідність співвідносити частини предметів, управлятися з маленькими частинами картинки розвиває моторику пальців і руку.

З усіма завданнями дітки справились на відмінно.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь