A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

У Горностаївській громаді проведено роботу по розробці плану перспективного розвитку Горностаївської селищної ради на 2019-2021 роки

Дата: 14.02.2019 08:36
Кількість переглядів: 510

         Згідно доручення Президента України  під час Ради регіонального розвитку в Горностаївській громаді проведено роботу по розробці плану перспективного розвитку Горностаївської селищної ради на 2019-2021 роки.

Так, 12 лютого 2019 року селищний голова Ляхно Д.В. за участі голови райдержадміністрації Єрохіна О.С. та голови районної ради Карпеченка С.Г. анонсував основні пріоритети розвитку за двома основними блоками : житлово-комунального господарства та освіти. У виступі зазначено, що основна проблема в ЖКГ – це незадовільний стан дорожнього покриття. В 2018 році значна частина коштів була витрачена на ямковий ремонт вулично-дорожньої мережі . Практично такий ремонт не досить якіснийчерез недоотримання виконавцями технологічних вимог або погодних умов.

Голова Горностаївської ОТГ Ляхно Д.В. зазначив, що владою більше уваги буде  приділено на проведення капітальних ремонтів вуличних доріг, які не мають асфальтового покриття та ремонтів доріг, які  знаходяться в незадовільному стані. З метою здешевлення робіт, а також їх належної якості у громаді планується придбання за кошти інфраструктурної субвенції  трактору з причіпом типу грейдер. Застосовувати спецтехніку проблему планується для обслуговування доріг з жовтощебеневим покриттям між населеними пунктами. У планах також придбання спецтехніки для комунальних підприємств громади, відповідно пропозицій в.о. старост в округах по основним напрямкам роботи з відновлення дорожнього покриття, визначивши найбільш проблемні ділянки доріг.

Пріоритет роботи Горностаївської громади – це укомплектованість комунгоспів спеціалізованою технікою . Протягом найближчих років у громаді заплановано вирішити проблему очищення каналізаційних стоків, що реалізовуватиметься будівництвом очисних споруд. В зв’язку з цим, триває робота із виготовлення генерального плану територій : будуть змінені межі водоохоронної зони і замовлено проектну документацію на будівництво очисних споруд.

Селищний голова Ляхно Д.В. назвав вагомі об’єкти освітньо-спортивної галузі , де протягом 2019-2021 років планується впровадження заходів з енергозбереження, а саме : капітальний ремонт системи опалення  будівництвом модульної котельні в Ольгинському закладі освіти, термомодернізація Горностаївського закладу освіти ім Героя Радянського Союзу Цвіка С.С.

У виступі голови зазначено одну з болючих проблем сьогодення – виїзд молоді на працевлаштування за кордон. Тож заплановане будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у Горностаївці, Ольгиному, Червоноблагодатному та Великій Благовіщенці має на меті покращити умови проживання в сільській місцевості та збільшити кількість охочих активно займатися спортивними іграми на свіжому повітрі. На ці та інші освітньо-культурні заходи планується залучення коштів Державного фонду регіонального розвитку, коштів громади та грантових надходжень.

Голова райдержадміністрації Єрохін О.С. поінформував присутніх про виділення коштів з державного бюджету в сумі 6 млн.200 тис.грн. на ремонт доріг в районі у 2019 році. Рішення щодо визначення найбільш проблемних ділянок доріг буде прийнято за участі керівників ОТГ .

Про заходи  з модернізації та покращення матеріально-технічного стану КП « Ремонтник» поінформував присутніх голова районної ради Карпеченко С.Г. Він звернув увагу, що на базі підприємства створений дорожньо-експлуатаційний підрозділ, у користуванні якого є спецтехніка для переробки залишків деревини, що частково використовується для опалення приміщення центральної районної лікарні. Карпеченко С.Г. закликав в.о.старост  та голову Горностаївської ОТГ Ляхна Д.В. підтримати фінансування заходів із впровадження електронної медицини.

Презентовані проекти розвитку Горностаївської громади після  детального обговорення будуть затверджені у програмі соціально-культурного розвитку, а також будуть розглянуті на засіданні ради регіонального розвитку Херсонської області 22 лютого 2019 року.

Фото без опису

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь