A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Громадське обговорення конкурсних робіт на створення офіційної символіки Горностаївської селищної об’єднаної територіальної громади

Дата: 26.09.2018 14:33
Кількість переглядів: 949

За підсумками проведення конкурсною комісією першого та другого етапів конкурсу на створення офіційної символіки Горностаївської селищної об’єднаної територіальної громади надійшло дві конкурсні роботи від одного автора на участь у конкурсі зі створення ескізу герба та прапора (голови парафіяльної ради Горностаївської Свято – Покровської Церкви, протоієрея – Миколая Куліша).

         Відтак, на громадське обговорення подаються наступні роботи:

Варіант 1

Герб: представляє собою геральдичний щит, закруглений знизу. Щит поділений по діагоналі на дві частини синім перев’язом дніпровських хвиль. Верхня ліва частина - золотого (жовтого) кольору, на якій розміщений зелений проквітлий восьмикінцевий хрест з виноградними гронами і листками. Під хрестом дві ластівки, що летять на зустріч одна одній, зображені в традиційній чорно-білій гаммі. Права нижня частина щита зеленого кольору, на якій зображений козак у червоному жупані з рушницею. Герб, згідно з правилами сучасного українського місцевого герботворення, вписано у декоративний картуш у стилі українського бароко й увінчаний срібною міською короною, що свідчить про статус поселення (селище міського типу, ОТГ). Внизу на стрічці слави - надпис синім кольором «Горностаївка» яка поєднана з кольором картуша.

Прапор: повністю повторює гербовий малюнок без щита у співвідношенні сторін 2:3.

Символи

  • Золоте (жовте) поле щита уособлює собою яскраве сонце та хлібні поля нашого краю.
  • Зелений проквітлий восьмикінцевий хрест з виноградними гронами і листками - символ віри, життя, високої духовності, культурного багатства мешканців селища.
  • Ластівки (дві), що летять на зустріч одна одній, символізують дружність різних культур, релігій, добру новину, щастя, надію, новий початок, відродження. Ластівки масовими колоніями селяться у нашому краю.
  • Синя хвиляста смуга означає Дніпро на березі якого розташоване селище . Хвилястість з обох сторін смуги також є символом круч, балок та ярів, які притаманні нашій місцевості.
  • Зелений колір щита символізує багатство, родючість наших земель, різноманітність культур, що тут вирощуються, а також уособлює благополуччя, відродження та надію на краще майбутнє.
  • Козак у червоному жупані з рушницею, який розташований на лівому березі Дніпра, як і наша громада - це символ Війська Запорозького Низового і є підтвердженням того, що наше селище споконвічно вважалося казенним і було заселене козаками на місці колишніх козацьких зимівників та угідь колишньої Камянської Січі. Саме на честь цього козака, якого звали Горносталь (з офіційного  довідника Гермогена), і назвали наше селище. Козак – образ першого поселенця й символ історичної спадщини.

Варіант 2

Герб: у золотому полі по діагоналі (з права на ліво) синій перев’яз дніпровських хвиль по центру якого-срібляста риба (лящ), а над синім перевязом хвиляста імітація білих круч; над діагонялю зелений проквітлий восьмикінцевий хрест з виноградними гронами і листками; під діагоналю козак у червоному жупані з рушницею. Герб, згідно з правилами сучасного українського місцевого герботворення, вписано у декоративний картуш, увінчаний срібною міською короною, що свідчить про статус поселення (селище міського типу, ОТГ).

Прапор: повністю повторює гербовий малюнок без щита у співвідношенні сторін 2:3.

Символи

  • Золоте поле щита уособлює багаті землі степової України та сільське господарство.
  • Зелений проквітлий восьмикінцевий хрест з виноградними гронами і листками - символ життя, високої духовності, культурного багатства мешканців селища.
  • Синя смуга з хвилями у ліворуч означає Дніпро а хвилі показують на розташування Горностаївки (лівоберіжжя).
  • Срібляста риба (лящ)- щедрість водних просторів.
  • Хвиляста імітація білих круч- символ не лише круч, а й балок, ярів, які притаманні нашій місцевості.
  • Козак у червоному жупані з рушницею, який розташований на лівому березі Дніпра як і наша громада-це символ Війська Запорозького Низового і є підтвердженням того, що наше селище споконвічно вважалося казенним і було заселене козаками на місці колишніх козацьких зимівників та угідь колишньої Камянської Січі. Саме на честь цього козака якого звали Горносталь (з офіційного довідника Гермогена) і назвали наше селище.

Пропонуємо мешканців Горностаївської селищної об’єднаної територіальної громади визначитися зі своїми глядацькими симпатіями та взяти участь в наступному опитуванні: який ескіз герба та прапора Вам найбільше подобається?

Проголосувати ви можете до 07 жовтня 2018 року включно в соціальній мережі Facebook на сторінці Горностаївської селищної об’єднаної територіальної громади за посиланням:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025534940881

або подавайте свої пропозиції щодо кращого на Вашу думку варіанту роботи письмово за адресою: смт.Горностаївка вул.Покровська, 145 Горностаївська селищна рада. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь