A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

На Херсонщині стартує проект Міжнародної організації праці з подолання незадекларованої праці у неформальному секторі

Дата: 05.07.2017 11:22
Кількість переглядів: 384

 

Державна служба України з питань праці в рамках проекту МОП «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу» впродовж квітня – серпня 2017 року проводить пілотну інспекційну кампанію з подолання незадекларованої праці у чотирьох областях України: Херсонській, Одеській, Львівській та Черкаській.

 Метою пілотної інспекційної кампанії є поширення діяльності Держпраці (в частині інспекції праці) на неформальну економіку. Дана робота буде здійснюватись на основі партнерства із іншими органами державної влади та соціальними партнерами.

Кампанія з виявлення незадекларованої праці включатиме два етапи: інформаційний та інспекційний блок.

Головною ціллю інформаційного компоненту є інформаційно - консультативний підхід, орієнтований на застосуванні роз’яснювальних і профілактичних заходів про незадекларовану працю, зокрема в неформальному секторі  та переваги декларування трудових відносин.

З цією метою Головним управлінням Держпраці у Херсонській області проводитиметься акцент на роз’яснювальній роботі, донесенню інформації до діючих та потенційних роботодавців, працівників та інших груп населення щодо вимог законодавства, відповідальності за його порушення та наміри проведення в подальшому інспекційної кампанії.

Оскільки, на Херсонщині, форма незадекларованої праці переважно зосереджена у неформальному секторі, інспекційний блок пілотної кампанії буде спрямований на виявлення фактів та причин незадекларованої праці саме у незареєстрованих суб’єктів господарювання у наступних галузях: торгівля, сільське господарство, тимчасове розміщення й організація харчування. Даний вибір зумовлений тим фактом, що саме в цих галузях  нашої області найбільший рівень не задекларованих трудових відносин.

Звертаємо увагу, інспекційні відвідування здійснюватимуться відповідно до нового Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, який затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 року  № 295 та набув чинності 16.05.2017.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь