A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

В Херсонській обласній державній адміністрації віднайшли шляхи вирішення питання пільгових перевезень в області

Дата: 26.02.2018 09:51
Кількість переглядів: 761

05 лютого 2018 року відбулась нарада з питань забезпечення пільгового перевезення громадян на приміських автобусних маршрутах загального користування Білозерського району у 2018 році за участі начальника управління транспорту та зв’язку обласної державної адміністрації Валерія Соценко, керівництва Білозерської районної державної адміністрації, голів ОТГ та селищних рад Білозерського району, керівництва Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки.

Метою наради стало розв’язання проблеми з перевезенням пільгових категорій громадян в  області згідно з діючим законодавством України.

Наразі перевізники відмовляються від перевезень у випадку відсутності угод з відповідними громадами, а саме з органами місцевого самоврядування на компенсацію таких перевезень.

За словами одного з перевізників Юрія Монастирьова, директора ТОВ «Херсонське АТП 16527», проблему можна вирішити лише у випадку виявлення волі та бажання до вирішення самої громади. В якості прикладу він навів Білозерське ОТГ, голова якого дуже швидко відреагувала на зміни, була проведена сесія і вирішено укласти відповідну угоду з ТОВ «Херсонське АТП 16527».

Також про позитивний досвід впровадження пільгових перевезень розповів Савелій Лейбзон голова Музиківської сільської об’єднаної територіальної громади, де компенсанція за пільгові перевезення діє на постійній основі вже другий рік. За таким алгоритмом: квитки на пільгові перевезення видаються відповідним категоріям громадян, користуючись перевезеннями квитки надходять водіям, а компанія-перевізник віддає керівництву ОТГ по завершенню певного строку перевезень кількість квитків на суму яких буде виділено грошову компенсацію.

Також під час наради порушили питання перевезення жителів міста Херсона до їхніх дачних ділянок, які знаходяться за містом, а саме в Білозерському, Олешківському та Голопристанському районі.

Щодо міських перевезень, за словами Олени Рузгіс, начальника управління соціальної політики міської ради, у місцевому бюджеті передбачено  1 млн грн на компенсацію пільгових перевезень в напрямках дачних ділянок в період з квітня цього року. Перелік перевізників, з якими укладатимуться угоди, а також категорії пільговиків,які матимуть право на безкоштовні перевезення будуть висвітлюватись в ЗМІ та на сайті міської ради.

Як зазначив начальник  управління транспорту та зв’язку обласної державної адміністрації Валерій Соценко, вирішення питання компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян і як наслідок підтримки малозабезпечених верств населення – це прерогатива та завдання органів місцевого самоврядування. Тому тільки на розсуд місцевої влади може здійснюватися або бути відсутніми пільгові перевезення.

Тож, за результатами наради виконавчому комітету Херсонської міської ради, Білозерській районній державній адміністрації, головам ОТГ та сільських рад було рекомендовано розробити механізм компенсації громадянам пільгових категорій витрат за пільгові перевезення або скористатись позитивних досвідом Музиківської ОТГ.

Окрім цього віднайти кошти в бюджетах на 2018 рік Білозерській районній державній адміністрації, головам ОТГ та сільським радам для  фінансування пільгових перевезень громадян відповідних територіальних громад на приміських автобусних маршрутах.

Нагадаємо, що минулого року за ініціативи облдержадміністрації було укладено з перевізниками меморандум щодо захищених категорій пільгових перевезень, яким першочергово надається право безкоштовної поїздки. Серед них учасники бойових дій, учасники АТО, інваліди війни та діти-сироти.

Джерело: Управління інформаційної політики ХОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь