A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Горностаївська селищна рада повідомляє

Дата: 07.12.2017 09:40
Кількість переглядів: 451

Фото без опису

28.11.2017 року виконкомом ради прийнято рішення «Про проведення громадських слухань» щодо проекту рішення виконкому селищної ради «Про затвердження тарифів на послуги централізованого водопостачання». Термін надання пропозицій по проекту рішення – до 06.01.2018 року(с. Червоне Благодатне, вул. Першотравнева, 29, відповідальна особа Гудзовата Л.В., директор КП «Надія», тел.3-41-39).  Повний текст рішення опубліковано на офіційному веб-сайті Горностаївської селищної ради.

Обґрунтування причин зміни  тарифів

на централізоване водопостачання і водовідведення 

комунального підприємства «Надія».

           

         Діяльність комунального підприємства «Надія» з надання послуг з централізованого водопостачання і водовідведення   протягом тривалого часу носить збитковий характер.    Так, фінансовим результатом від операційної діяльності підприємства за останні три роки є збитки, а саме: 2014 р.  – 77,0тис. грн.; 2015 р.  -168,0 тис. грн.;

2016 р.  -  1192тис. грн.; за перший квартал 2017 року – 49,0тис.грн.

         Протягом останніх років фінансовий стан підприємства  погіршується, зростає кредиторська заборгованість за енергоносії,  з виплат заробітної плати, з виплат страхових внесків, податків тощо.

         Станом на 01.11.2017 кредиторська заборгованість Підприємства становить 32,7 тис. грн. в тому числі

- з податкових зобов'язань -20,4 тис. грн.

         - за інші поточні зобов'язання (ПММ) – 12,3 тис. грн.

         Фінансовий стан підприємства ставить під загрозу належне виконання Підприємством функцій виробника житлово-комунальної послуги та  стале забезпечення територіальної громади с.Червоноблагодатне, с.Красне, с.Лопатки та с.Ясна Поляна  послугами водоспоживання.

         За відсутності фінансової можливості, підприємством  фактично не виконуються планово-попереджувальні ремонти обладнання та водопровідно-каналізаційних мереж. Також, не проводяться роботи по капітальному ремонту та заміні ветхих та аварійних мереж, що становлять із  загальної протяжності  мереж водопроводу 45 % та мереж водовідведення – 9,4 %, що безпосередньо впливає на якість надаваних  комунальним підприємством  послуг.

         Передбачену  в державному бюджеті компенсацію за різницю в тарифах підприємство не може  отримати в повному обсязі через відсутність боргів що погашаються за рахунок державного бюджету. Заборгованість на покриття різниці в тарифах для населення за послуги Водоканала станом на  01.11.2017  становила в сумі   170  тис. грн.

Причина збиткової діяльності Підприємства обумовлена, насамперед, невідповідністю рівня економічно - обгрунтованих витрат на виробництво послуг  та діючих тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Фактично з 01.08.2015 року застосовувались тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що виробляє   комунальне підприємство  для населення, бюджетних та інших споживачів, що затверджені рішенням сесії виконавчого комітету Горностаївської селищної  ради  від 10.07.2015 № 201 "Про  затвердження тарифів на послуги централізованого водопостачання".Планові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, розроблені відповідно до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого Постановою від 01 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення  єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги».    

         Формування тарифів здійснювалося відповідно до річних планів ліцензованої  діяльності із централізованого водопостачання та  водовідведення, економічно обґрунтованих планових витрат, кошторисів з урахуванням ставок податків і зборів, цін  на матеріальні ресурси та послуги у плановому періоді.

         Річні плани складалися на підставі фактичних та  прогнозованих обсягів, надання послуг з  централізованого водопостачання та водовідведення.

         Планування витрат здійснюється із застосуванням нормативного методу на підставі державних і галузевих нормативів використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, норм  з  оплати праці, нормативів витрат управління та обслуговування виробництва.

 До складу тарифів включено плановий прибуток  :

  • Для населення 5 %

         Підвищення тарифів  пов’язано із збільшенням ціни на  електроенергію, на паливні ресурси та матеріали, збільшення  розміру мінімальної заробітної плати (в діючому тарифі врахована мінімальна  заробітна плата у розмірі – 3200 грн.) збільшення ставок податків та зборів.

         Рівень відшкодування собівартості  станом на 01.11.2017р. складає 58,0 % по водопостачанню  тарифи можуть  переглядатися для досягнення 100 % рівня відшкодування  витрат, понесених підприємством.

         За час дії тарифів ( з 01.08.2015 року)  змінювався розмір мінімальної заробітної плати, вартість  паливних, матеріальних та енергетичних ресурсів,  вносилися зміни до законодавства. Вказані зміни і стали причиною перегляду діючих тарифів та затвердження нових.

 

 

Директор КП «Надія»                                  Гудзовата Л.В.       

 

Горностаївська селищна рада

Херсонської області

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

 

ПРОЕКТ РІШЕННЯ

 

__________ № ____

Про затвердження тарифів на послуги

централізованого водопостачання

 

           З метою приведення тарифів на послуги централізованого водопостачання, до економічно обґрунтованих, керуючись п.п.2 п.а частини першої ст.28  Закону України «Про  місцеве самоврядування в Україні», ст.7  Закону України  № 1875-ІУ від 24.06.2004 року «Про житлово - комунальні послуги»,  Законом України №2918-ІІІ від 10.01.2002 року «Про питну воду та питне водопостачання» , Правилами  надання населенню послуг з водо -, теплопостачання та водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 року № 630, у відповідності  до Постанови Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. N 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» ,   виконком селищної ради  

В И Р І Ш И В  :

 

            1. Забезпечити з  _______________  року  відшкодування вартості послуг   централізованого водопостачання  :

- для населення в розмірі – 9,00 грн.,

- для інших  споживачів – 9,00  грн. ;

            2. Затвердити та ввести в дію тарифи на послуги водопостачання  вказівки до  застосування тарифів для населення та інших споживачів селища згідно з  додатками  1,2,3,4 .

             3. Затвердити розрахунки оплати послуг водопостачання  згідно  з  додатком № 5.

             4.  КП»Надія» (Гудзовата Л.В..)  забезпечити висвітлення   інформації про зміну тарифів в житлово-комунальних послугах в засобах масової інформації в термін до  ______________ року.

             5. Контроль за виконання даного рішення покласти  на в.о. старости Червоноблагодатненського старостинського округу Гудзоватого В.Й..

 

 

Селищний голова                                                      Д.В.Ляхно

 

Керуюча справами

(секретар) виконкому                                                Н.М.Бутенко

 

                                                                                                  

                                                                                                    Додаток № 1

                                                      рішення виконкому

                                                                                            селищної ради

                                                                                               №                                                                       

                                                                

ВКАЗІВКИ  ДО  ЗАСТОСУВАННЯ  ТАРИФІВ

 

            1. Дані тарифи діють на території  с Червоноблагодатне , с. Ясна Поляна , с. Лопатки , с. Красне та застосовуються  КП «Надія» ,який надає послуги з централізованого населенню, іншим споживачам та бюджетним організаціям.

            2. До населення відносяться громадяни, які проживають у житлових будинках державного і відомчого фонду, в будинках, які належать громадянам на правах особистості власності та об’єднання співвласників багатоповерхових будинків.

            3. До інших споживачів відносяться підприємства, установи та організації різних форм власності.

            4. Тарифи для населення з централізованого водопостачання  розраховані з урахуванням рентабельності  5% 

            5. Надання послуг водопостачання допускається тільки на підставі договору, укладеного між постачальниками послуг та споживачем.

            6. У разі відхилення якості послуг населенню щодо водопостачання  від установленої договором, оплата цих послуг відповідно зменшується. Розмір зменшення оплати та порядок цього оформлення встановлюються відповідно до Правил надання населенню послуг з водопостачання та водовідведення, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від  21.07.2005 року № 630.

            7. Тарифи для інших споживачів з централізованого водопостачання розраховані з урахуванням рентабельності5 % та податку

 

Керуюча справами

(секретар) виконкому                                                       Н.М.Бутенко

 

Додаток № 2

                                                                                                  рішення виконкому

                                                                                                  селищної ради                                                                        

                                                                                                №

                                                                                              

                                                                                                                             

ТАРИФИ  НА  ЦЕНТРАЛІЗОВАНЕ ВОДОПОСТАЧАННЯ ДЛЯ  НАСЕЛЕННЯ

 

Вид  послуг

Тарифи   у   грн..  за  1м3

Для  населення

 

Централізоване водопостачання

9,00

 

 

 

 

 

 

 

 

Керуюча справами(секретар) виконкому                                     Н.М.Бутенко

 

 

                                                                                                        Додаток № 3

                                                                                             рішення виконкому

                                                                                             селищної ради                                                                         

                                                                                                        №

 

ТАРИФИ  НА  ЦЕНТРАЛІЗОВАНЕ ВОДОПОСТАЧАННЯ ДЛЯ ІНШИХ СПОЖИВАЧІВ

 

Вид  послуг

Тарифи у грн.. за 1м3

Інші споживачі

 

Централізоване водопостачання

9,00

 

 

Керуюча справами(секретар) виконкому                             Н.М.Бутенко

 

Додаток № 4

                                                                                        рішення виконкому

                                                                                        селищної ради                                                                        

                                                                                                  №

 

 

  ТАРИФИ  НА  ЦЕНТРАЛІЗОВАНЕ ВОДОПОСТАЧАННЯ ДЛЯ БЮДЖЕТНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

 

Вид послуг

Тарифи у грн. за 1м3

Інші споживачі

 

Централізоване водопостачання

9,00

 

 

Керуюча справами

(секретар) виконкому                                                       Н.М.Бутенко

 

 

                                                                                                 Додаток № 5

                                                                                      рішення виконкому

                                                                                      селищної ради

                                                                                              №                                                      

 

РОЗРАХУНОК

оплати  за  спожиті  житлово - комунальні послуги для населення

 

В О Д О П О С Т А Ч А Н Н Я :

1м3 – 9,00  грн.

9,00  х 4.5м3 = 40,50 грн. – з проживаючого

9,00 х 4,5 м3 = 40,50 грн. – дворових водорозбірних колонок

9,00 х 4.5м3 = 40,50 грн. – вуличних водозабірних колонок

 

Використання води для ведення підсобного  господарства

УТРИМАННЯ   ТВАРИН:

Корова, кінь – 2.4м3 х 9,00  грн. = 21,60 грн. за голову

 

ПОЛИВ ПРИСАДИБНОЇ ДІЛЯНКИ :

10,2 м3 на сотку в місяць х 9,00 грн. = 91,80 грн.

 

 

Керуюча справами

(секретар) виконкому                                                       Н.М.Бутенко

 

Структура тарифів на послуги водопостачання  2017 р.

 

 

 

 

Найменування показників

№ рядка

один.виміру

Дані

Обсяг надання послуг ВСЬОГО

1

м3

51600

 в тому числі населення

2

м3

45900

підприємства,організації

3

м3

0

Прямі  матеріальні витрати

4

грн

192153,10

матеріали

5

грн

6110

ПММ

6

грн

0

електроенергія

7

грн

186043,10

Прямі витрати на оплату праці

8

грн

0

інші прямі витрати

9

грн

0

Загально-виробничі витрати

10

грн

70269,55

Адмінвитрати

11

грн

51848,00

Витрати на збут

12

грн

152304,66

Собівартість

13

грн

414727,31

Собівартість 1м3

14

грн

8,04

Рентабельність 5%( для населення)

15

грн

0,96

Тариф 1 м3

16

грн

9,00

ПДВ 20%

17

грн

0

Тариф для населення

18

грн

9,00

Собівартість 1м3

19

грн

414727,31

Ретабельність для бюджетних організацій

20

грн

8,04

Тариф 1м3     142

21

грн

0,96

ПДВ 20%

22

грн

9,00

Тариф для бюджетних організацій

23

грн

0

Собівартість 1м3

24

грн

414727,31

Ретабельність для бюджетних організацій

25

грн

8,04

Тариф 1м3

26

грн

0,96

ПДВ 20%

27

грн

9,00

Тариф для інших споживачів

28

грн

0

 

РОЗРАХУНОК ПОТРЕБИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ДЛЯ НАДАННЯ

ПОСЛУГ ВОДОПОСТАЧАННЯ

 

                   Річна потреба в водопостачанні  62,32 тис.м3 ,  згідно виробничої програми :

  реалізація води                                   -   52,15 тис. м3,

  втрати                                                  -   10,170 тис.  м3,

  витрати води на власні та технологічні потреби  -   0 м3

( Виробнича програма затверджена рішенням виконавчого комітету Горностаївської селищної ради від 28.11.2017 року № 139.

         Норма питомих витрат електроенергії подачі і підняття води на

1000м3 складає 1472 кВт/год , або 1,472 кВт/год на 1 м3. На річний обсяг подачі води потрібно:

         52150 м3 х 1,526 кВт/год = 79580,9 кВт/год.

          Вартість електричної енергії по ціні , згідно рахунку  за листопад

місяць 2017 року  , складає 2,337684 грн. ( без ПДВ) .

Для розрахунку вартості електроенергії:

79580,9 кВт/год. х 2,337684  грн. =  186034,99 грн.

 

 

 

         Директор КП»Надія»                                        Л.В.Гудзовата

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь