A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

ВІДБУВСЯ ОГЛЯД МУЗЕЇВ ПРИ ЗАКЛАДАХ ПОВНОЇ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ГОРНОСТАЇВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 17.01.2022 16:00
Кількість переглядів: 299

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

ВІДБУВСЯ ОГЛЯД МУЗЕЇВ ПРИ ЗАКЛАДАХ ПОВНОЇ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ГОРНОСТАЇВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Музей – це частка історії, яка зберігає надбання минулих поколінь, їхній досвід та знання. Знайомлять з історією населеного пункту, розвитком освіти і шкільництва, визначними людьми краю й музеї при закладах повної загальної середньої освіти Горностаївської селищної ради. Задля упорядкування та систематизації мережі музеїв, приведення експозицій музеїв у відповідність до вимог законодавства України та відомчих нормативно-правових документів, оновлення музейних колекцій, підвищення ролі музеїв як осередків освіти, патріотичного виховання дітей та молоді, наприкінці 2021 року – початку 2022 року відбувся Огляд музеїв при закладах освіти Горностаївської селищної ради (далі – Огляд).

Участь в Огляді взяли паспортизовані музеї при закладах освіти Горностаївської селищної ради. Це музеї історичного, галузевого, етнографічного спрямування. Журі, до складу якого, окрім інших, увійшли начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту  В. Я. Кирпота й очільниця музеїв селища Горностаївки, краєзнавиця О. М. Ташкінова,  визначили переможців: перше місце поділили Етнографічний музей при Славненській філії ліцею № 1 та Музей історії села Заводівки при Заводівському закладі дошкільної, повної загальної середньої освіти, ІІ місце посів Музей хліба при Козаче-Лагерській філії ліцею № 1.

Огляд музеїв засвідчив, що музеї при закладах повної загальної середньої освіти Горностаївської селищної ради мають значні фондові колекції, змістовні експозиції, на базі яких проводиться робота з патріотичного виховання здобувачів освіти, залучення їх до вивчення та збереження історико-культурної спадщини рідного краю й українського народу.

Музейні матеріали учні використовують у написанні рефератів, досліджень з історії краю, конкурсних робіт, творів-роздумів. Зокрема, матеріали Етнографічного музею при Славненській філії ліцею № 1 використовували для  участі у краєзнавчих конференціях та проєктах:

- 2018-2019 навчального року учень Славненської філії ліцею № 1 Шпонька Тимофій захистив роботу «Сродна праця – це найсолодша в світі річ» на ХІІІ Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід» (м. Харків), а у квітні  2019 року хлопець в комунальному закладі «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради на краєзнавчій конференції «У світі краєзнавчих відкриттів» представив пошукову роботу «Талант хлібороба» та нагороджений дипломом за І місце у  ІІ регіональному турі Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» за напрямком «Духовна спадщина мого народу» (керівник Бондар Л. Л.).

    - 2020 року учениця Славненської філії ліцею № 1 Ганіч Алевтина взяла участь у ХІІІ Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції учнівської та студентської молоді «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття» в м. Краматорську і захистила свою роботу "Від покоління до покоління" в секції "Культура та етнографія України", а також онлайн взяла участь і одержала диплом у ІІ Всеукраїнській краєзнавчо-етнологічній конференції учнівської молоді «Лиш те в народі буде жити, що серце серцю передасть…» (м. Київ – м. Івано-Франківськ -  м. Косів). Керівник - вчитель української мови і літератури Бондар Л.Л. - одержала подяку.

     - 05 лютого 2021 року вчитель Славненської філії ліцею № 1 Ганіч Наталія Іванівна взяла участь у роботі ХІ обласних краєзнавчих читань «Ярмаркові  традиції  Херсонщини: в історії і сьогоденні».

     - 20 листопада 2021 року  учениця 9 класу Славненської філії ліцею № 1 Ганіч Алевтина взяла участь (онлайн)  і одержала диплом у ІІІ Всеукраїнській краєзнавчо-етнологічній конференції учнівської молоді «Лиш те в народі буде жити, що серце серцю передасть…» (м. Косів Івано-Франківської області). Керівник - вчитель української мови і літератури Бондар Л.Л. - одержала подяку.

     Також торік підписано протокол щодо співпраці та спільного виконання проєкту «Vivat Opishne!» Етнографічного музею Славненської філії ліцею №1 з державною спеціалізованою школою-інтернатом І-ІІІ ступенів «Колегіум мистецтв у Опішні» імені Василя Кричевського.

     Тож сьогодні музеї при закладах повної загальної середньої освіти Горностаївської селищної ради є організаційно-виховним центром у роботі з військово-патріотичного виховання учнів, допомагають виховувати почуття гордості за свою країну та народ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь