A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Податкова інформує

Дата: 20.10.2021 16:05
Кількість переглядів: 523

Фото без опису

 

Бізнесменів Херсонщини знов тероризують шахраї

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує про активізацію шахраїв на території регіону.

         За інформацією платників податків, невідома особа, що видає себе за заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Худара Станіслава Миколайовича, користуючись телефонним номером 095-309-29-74, вимагає кошти від керівників субєктів підприємницької діяльності, які провадять діяльність у Херсоні.

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі закликає платників податків бути уважними та ні в якому разі не піддаватись на провокації шахраїв.

         Для досягнення своїх корисних цілей «псевдоподатківці» можуть використовувати різні телефонні номери, створювати фальшиві акаунти в месенджерах Viber та WhatsApp і пропонувати перераховувати кошти на платіжні картки

         При отриманні подібних пропозицій просимо звертатись із заявами до підрозділів Національної поліції.

         Також, нагадуємо, що за наявності інформації про можливі корупційні правопорушення, здійснені працівниками ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, повідомляйте про це сектор з питань запобігання та виявлення корупції за телефоном (0552) 427680 або передати інформацію електронною поштою на поштові скриньки kherson.vzvk@tax.gov.ua та kherson.vp@tax.gov.ua.  

 

Чи потрібно щоденно створювати Z-звіт при використані ПРРО, в тому числі, якщо тривалість зміни (робочого дня) СГ 24 години, та які умови зберігання таких Z-звітів СГ?

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо створення Z-звіту при використані ПРРО.

         Визначення «фіскальний звітний чек» встановлено Законом України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», який відповідно до Закону України від 17 березня 2020 року № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», набрав чинності 01.08.2020, згідно з яким фіскальний звітний чекце документ встановленої форми, створений у паперовій та/або електронній формі (електронний фіскальний звітний чек) програмним реєстратором розрахункових операцій (даліПРРО), що містить дані денного звіту, під час створення якого інформація про обсяг виконаних розрахункових операцій заноситься відповідно до фіскального сервера Державної податкової служби.

         Отже, фіскальний звітний чек (Z-звіт), створюється засобами ПРРО щоденно у електронній формі у разі здійснення розрахункових операцій або закриття робочої зміни та подається фіскального сервера засобами телекомунікацій. Z-звіт може бути сформованим в електронній формі або роздрукованим. Фіскальний звітний чек ПРРО підлягає реєстрації (фіскалізації) на фіскальному сервері Державної податкової служби (далі – фіскальний сервер). Після передачі до фіскального сервера Z-звіту і отримання відповідно підтвердження від фіскального сервера, його зберігання відбувається за бажанням суб’єкта господарювання в зручний для нього спосіб.

         Детальна інформація щодо цього питання розміщена за у категорії 109.20 загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.

 

Чи проводяться контролюючим органом перевірки одноразових (спеціальних) добровільних декларацій?

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо проведення контролюючим органом перевірки одноразових (спеціальних) добровільних декларацій.

         Відповідно до п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) декларант, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, протягом визначеного підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування, має право добровільно подати до контролюючого органу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – Декларація) в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

         При цьому в Декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.

         Крім того, п. 13 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ передбачено, що податкова перевірка контролюючим органом не проводиться щодо джерела отримання декларантом чи фізичною особою, що підпадає під дію п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи або активи, передбачені п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

         Водночас, відповідно до п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ Декларація підлягає перевірці у спеціальному порядку.

         Так, Декларація підлягає у порядку, передбаченому підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, камеральній перевірці, яку контролюючий орган проводить протягом 60 календарних днів, що настають за днем подання йому відповідної Декларації (п.п. 15.1 п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

         Метою проведення камеральної перевірки Декларації є виявлення арифметичних та логічних помилок.

         Наразі контролюючим органом розробляється Порядок проведення камеральних перевірок одноразових (спеціальних) добровільних декларацій.

         Детальніша інформація щодо цього питання розміщена за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/rozyasnennya-dlya-platnikiv/zapitannya-vidpovidi/76347.html.

 

Питання дня: одноразове декларування активів

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що Державна податкова служба України на офіційному вебпорталі опублікувала відповідь на запитання: "Чи має право ФО, якій належать кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі відкрити у різних банках України окремі поточні рахунки зі спеціальним режимом використання у національній валюті та іноземній валюті?"

         Детально ознайомитись з інформацією щодо відповіді на питання можна за посиланням: https://bit.ly/2YvftQR.

 

         Підписатись на сторінку Facebook Державної податкової служби України: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

         Підписатись на телеграм-канал ДПС: https://t.me/tax_gov_ua.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь