A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Рубрика “Безоплатні поради юриста”

Дата: 19.01.2021 13:17
Кількість переглядів: 412

Фото без опису

Шановні мешканці Горностаївщини.  Горностаївське бюро правової допомоги продовжує онлайн-рубрику “Безоплатні поради юриста”.  Тема сьогоднішньої консультації: «Що потрібно зробити для засвідчення права власності на земельну ділянку, зазначену в державному акті на землю старого зразка без кадастрового номера ?».

 

 

Сьогодні, я хочу приділити увагу таким питанням:

 

1. Що робити і куди звертатись?

2. Навіщо оформлювати право власності?

3. Які документи потрібні для оформлення права власності на землю?

 

 

Отже:

 

 

Починаючи з 2016 року, в Україні змінені правила реєстрації права власності на землю. Якщо раніше на земельну ділянку видавалися свідоцтва про реєстрацію або державний акт на землю, то зараз для підтвердження володіння ділянкою достатньо виписки з Держреєстру прав.

Статтею 58 Конституції України визначено, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотньої дії в часі. Отже, державний акт на сьогодні чинний.

Пунктом 2 розділу VII Закону України “Про Державний земельний кадастр” визначено, що земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 2004 року, вважаються сформованими незалежно від присвоєння їм кадастрового номера.

Від 01.01.2013 року державний акт на право власності на земельну ділянку не видається, замість нього новому власнику на підвердження виникнення у громадянина права на земельну ділянку необхідно зареєструвати своє право власності в Державному реєстрі прав та отримати свідоцтво про право власності на ділянку.

 

Що робити і куди звертатись?

Для внесення даних про зазначені земельні ділянки до Державного земельного кадастру Вам необхідно звернутись до землевпорядної організації та замовити розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення(відновлення) меж земельної ділянки в натурі(на місцевості) на кожну земельну ділянку.

Після реєстрації земельних ділянок у Державному земельному кадастрі і отримання витягів про земельну ділянку слід звернутися до структурного підрозділу Державної реєстраційної служби України(районний реєстраційний відділ) за місцем знаходження земельної ділянки для проведення державної реєстрації прав власності на земельні ділянки, які зазначені в державному акті.

За результатами державної реєстрації права власності в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно кожну земельну ділянку буде видано витяг з реєстру прав власності про реєстрацію права.

Зазначені витяги разом із державним актом будуть засвідчувати право власності на земельні ділянки.

 

Навіщо оформлювати право власності?

Без документа, який підтверджує право володіння ділянкою, неможливо землю продати, передати у спадщину, розпочати на ній будівництво.

 

Які документи потрібні для оформлення права власності на землю?

1. Паспорт власника.

2. Ідентифікаційний код.

3. Виписка з кадастру.

4. Правовстановлюючий документ(договір купівлі-продажу, дарування, свідоцтво про отримання спадщини).

5. Рішення органу виконавчої влади або місцевого самоврядування про відведення землі- при відведенні у приватну власність земель державної або комунальної власності.

6. Копія втраченого державного акта- якщо право власності реєструвалося до 2013 року і документ був загублений.

7. Документ про право власності на земельні ділянки, які об*єднуються або розділяються.

8. Квитанція про сплату адмінзбору або документ, який надає право на звільнення від нього.

 

Пакет документів може відрізнятися залежно від підстави реєстрації прав власності та інших нюансів.

 

 

 

Шановні громадяни, консультація  на тему«Що потрібно зробити для засвідчення права власності на земельну ділянку, зазначену в державному акті на землю старого зразка без кадастрового номера ?» закінчується і на сам кінець хочу нагадати всім, що за більш детальною консультацією пропонуємо Вам,  в період  виконання протиепідемічних заходів, з метою дотримання особистої безпеки, уникнення контактування з ймовірними носіями вірусу, звертатися до Горностаївського бюро правової допомоги письмово за адресою — 74601,Херсонська обл., Горностаївський р-н., смт Горностаївка, вул Покровська 172,   електронна адреса -hornostaivske@legalaid.ks.uaномер стаціонарного телефону -(05544) 4-10-93, адреса скайпу -hornostaivske@legalaid.ks.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь