A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

Горностаївське бюро правової допомоги інформує

Дата: 09.04.2019 10:57
Кількість переглядів: 599

вул. Велика Куликoвська, 138,

м. Каховка, Херсонська обл., 74800, Україна

Т: (05536) 2-06-24, 2-06-29

E: kakhovka.kherson@legalaid.ks.ua

 

www.kherson.legalaid.gov.ua

 

вул. Покровська, 172, смт. Горностаївка

Херсонська область, Україна, 74600

Т: (05544) 4-10-93

E: hornostaivske@legalaid.ks.ua

 

www.legalaid.gov.ua

 
   
 

 

 

Каховський

місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Відділ «Горностаївське бюро правової допомоги»

 

 

 

Шановні мешканці Горностаївщини!!!

21 квітня 2019 року відбудеться другий тур голосування на чергових виборах Президента України!

 

Щоб проголосувати на виборах не за місцем реєстрації- необхідно пройти процедуру тимчасової зміни місця голосування.

 

До 15 квітня 2019 року включно можете:

- змінити місце голосування, якщо бажаєте проголосувати не за місцем реєстрації або належите до числа внутрішньо переміщених осіб;

- внести/змінити інформацію щодо себе у списку виборців.

 

До 18 квітня 2019 року включно можете звернутися з позовом про уточнення списку виборців. Звертатись необхідно до місцевого загального суду за місце-знаходженням виборчої дільниці, на якій бажаєте проголосувати.

 

Проконсультуватися щодо цих питань можете за номером Єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0800-213-103 (цілодобово та безкоштовно в межах України), або звернувшись до Горностаївського бюро правової допомоги. 

 

Дуже важливо знати, що навіть якщо Ви змінювали місце голосування у першому турі- для голосування у другому турі доведеться зробити це повторно!!!

Шановні мешканці Горностаївщини, нагадуємо Вам, що за безоплатною правовою допомогою  Ви завжди можете звернутися до Горностаївського бюро правової допомоги за адресою: 74601, Херсонська обл., Горностаївський р-н., смт Горностаївка, вул.Покровська, 172. тел.0661967039

 

Хто такі колектори та як з ними боротись?

 

вул. Велика Куликoвська, 138,

м. Каховка, Херсонська обл., 74800, Україна

Т: (05536) 2-06-24, 2-06-29

E: kakhovka.kherson@legalaid.ks.ua

 

www.kherson.legalaid.gov.ua

 

вул. Покровська, 172, смт. Горностаївка

Херсонська область, Україна, 74600

Т: (05544) 4-10-93

E: hornostaivske@legalaid.ks.ua

 

www.legalaid.gov.ua

 

 

 

 

 

 

 

Каховський

місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Відділ «Горностаївське бюро правової допомоги»

 

 

 

Хто такі колектори та як з ними боротись?

Напевно, у більшості людей при слові «колектор» виникають не самі приємні асоціації. Але, правда ці люди настільки страшні, наскільки ми їх собі уявляємо? Швидше за все ні, якщо знати, як з ними правильно спілкуватися

 

 

ХТО ТАКІ КОЛЕКТОРИ Колектор – це фахівець в сфері регулювання заборгованостей. Він працює з юридичними особами, які мають заборгованість перед банком, фінансової або колекторської компанією. Їх робота полягає в тому, щоб вимагати від боржників погашення кредитів в інтересах замовника (кредитора). Колектори займаються тільки тими випадками, коли боржник дуже довгий час не гасить кредит або ж навмисне ухиляється від оплати.

В Україні існує стереотип з приводу цієї професії: просто не всі колектори поводяться правильно і коректно, тим більше, що у людей залишилися гіркі спогади про «співпрацю» з ними з минулого. Те, наскільки агресивно вони діють, залежить від того, чи важлива їм їх репутація.

Окремого закону, який регулював би цей вид діяльності, не існує. Зараз працюють над створенням різних правових документів, наприклад, які зможуть заборонити або врегулювати колекторську діяльність.

ЯК З НИМИ БОРОТИСЯ Універсальних інструментів, як боротися з погрозами колекторів, немає. Але перший і найголовніша порада – це взяти свій емоційний стан під контроль, оскільки найсильніший прийом колекторів – моральний тиск.

Більшість колекторів роблять розрахунок на елемент страху. Вони тиснуть на почуття провини (взяли гроші і не повернули, це неправильно) і на больові точки конкретної людини (важке матеріальне становище, діти та інші фактори).

 

Ще одна корисна порада – розмовляти з колектором нестандартно. Мається на увазі, що всі вони користуються скриптом – встановленим алгоритмом для розмови з людьми. Потрібно намагатися ламати цей алгоритм і навіть злегка «тролити» співрозмовника, щоб поламати його схему і зменшити йому впевненості. Це дасть зрозуміти колекторам, що ви не піддаєтеся такій схемі впливу.

Що стосується юридичного аспекту – потрібно записувати розмови, щоб, в разі чого, у вас були на руках докази. Якщо вам загрожують або вас ображають, переходячи на особистості, вам варто звернутися в правоохоронні органи, щоб вони відкрили кримінальну справу (вимоги особистого майна і коштів, загрози).

Якщо так сталося, що вам все-таки подзвонили колектори, потрібно бути гранично спокійним. Запитаєте, навіщо вони дзвонять, на яких підставах і які документи у них є на підтвердження цього. Фіксуйте все: в кінцевому підсумку цей може зіграти вам на руку.

 

 

 Компанія, яка купує багато кредитних «портфелів» на велику суму, намагається якомога швидше і активніше їх реалізувати. У зв’язку з цим, людині, який має велику заборгованість, будуть нагадувати про це найчастіше.

 

ЩО РОБИТИ З РІШЕННЯМ СУДУ Якщо ви отримали рішення суду, хоча не приймали в ньому участь – такий розклад дійсно можливий. Рішення такого засідання є заочним і може бути переглянута з ініціативи сторони, яка не брала участі в процесі. У цьому немає нічого страшного, оскільки ви можете надати свої аргументи і доводи, чому у вас виникла заборгованість і коли ви зможете її закрити.

Колектори часто використовують документи, схожі на повістки до суду або, безпосередньо, рішення суду. Роблять вони це для того, щоб додатково залякати. Якщо ви раптом отримали такий лист, потрібно дуже (!) Уважно оглянути його і вчитатися в усі пункти, особливо – дрібним шрифтом. Це – звичайне інформаційне лист, без будь-яких юридичних підтверджень. Обов'язково показати даного листа юристу.

ТИПОВІ «ЛЯКАЛКИ» Іноді колектори звертаються до знайомих, друзів, сусідів та родичів і вимагають від них погашення кредиту. Це некоректно – офіційно кредит повинні погасити ви.

Часто боржників лякають кримінальною відповідальністю за умисне невиконання рішення суду, незалежно від того, був він чи ні. Варто знати, що для цього людина дійсно повинен навмисне йти від оплати. Якщо такого факту немає, то і боятися нічого.

Шахрайство. Це має на увазі навмисне отримання кредиту без намірів його повернення. Але якщо ви протягом якогось часу оплачували його і робили спроби погасити заборгованість, це автоматично виключає варіант шахрайства.

Ще одна «пугалка» – заборона виїзду за кордон. Не всі суди йдуть на це, адже для цього обов’язково потрібно умисне ухилення від сплати, як і в попередньому випадку.

 

 

 ПОРАД ВІД ЕКСПЕРТА :

  • Бути емоційно спокійним. Якщо до вас приїхали люди, які вимагали гроші (з метою залякати) – викликайте поліцію, ні в чому не сумніваючись.
  • Чітко розуміти, кому ви винні гроші і моніторити, хто ваш життєвий кредитор.
  • Контролювати діалог в юридичних рамках. Бути стриманим, не давати причин розвивати агресивність в спілкуванні.
  • Здоровий тролінг. Ламайте скрипти колекторів.
  • Перевіряйте всі документи, які отримуєте. Будьте дуже уважні!

 

Шановні мешканці Горностаївщини, нагадуємо Вам, що за безоплатною правовою допомогою  Ви завжди можете звернутися до Горностаївського бюро правової допомоги за адресою: 74601, Херсонська обл., Горностаївський р-н., смт Горностаївка, вул.Покровська, 172. тел.0661967039

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь