A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горностаївська громада
Херсонська область, Каховський район

23.11.2018 року на центральній алеї парку біля пам’ятника « Жертвам Голодомору 1932-1933 років» відбувся мітинг-реквієм

Дата: 26.11.2018 16:21
Кількість переглядів: 628

23 листопада 2018 року на центральній алеї парку біля памятника         «Жертвам Голодомору 1932-1933 років» відбувся мітинг-реквієм, присвячений  85-ій річниці геноциду українського народу.       Голод 32-33 років одна з найбільш трагічних сторінок історії українського народу. Мільйони людей, які загинули у 33 році голодною смертю, не могли безслідно розчинитися у часі. Про них пам'ятають ті, хто вижив, їх діти та онуки.

На мітингу були присутні  працівники бюджетних установ , школярі Горностаївських закладів освіти та жителі селища. У виступі заступника селищного голови Крижановської В.В.  звучали слова скорботи про одну з найбільших трагедій  українського народу. Вражаючими були слова вірша «Голодомор», який декламувала учениця Горностаївського ЗО № 1 Буркот Таміла . Цікавими і повчальними були історії та спогади тих жахливих років, які прозвучали від завідувачки районного музею Ташкінової О.М.

Протоієрей Горностаївської Свято-Покровської церкви Твардовський В.В. провів християнський молебен за упокій душ загиблих на Україні  від голоду в 1932-1933 роках . В своїй проповіді о.Василій звернувся до молодого покоління поважати  старших та  берегти, цінувати ті земні блага і достаток, який сьогодні дають їхні  батьки.

По закінченні  виступів було оголошено хвилину мовчання, потім всі присутні поклали квіти та лампадки з вогниками до памятного знаку « Жертвам Голодомору» .

24 листопада 2018 року  у всіх населених пунктах Горностаївської ОТГ звучали по церквах жалобні дзвони в память жертв Голодомору та були запалені  і виставлені у вікнах свічки памяті. 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь